ne samo predsjednik

Spavaš li mirno Kurzawa Layvine: Macron je uvijek igrao po lijevoj strani

Sport / Nogomet | 07. 05. 2017. u 21:04 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi predsjednik Francuske Emmanuel Macron nekad je bio lijevi branič jedne skromne nogometne ekipe u Francuskoj, prije nego što je objesio kopačke o klin kako bi se posvetio svojoj političkoj karijeri.

Macron je pobjedom na predsjedničkim izborima postigao zasigurno svoj najveći životni uspjeh, ne samo u političkoj karijeri.

Postati s 39 godina predsjednik je jedne od najvećih i najutjecajnijih europskih država svakako je uspjeh koji se ne bilježi svaki dan.

Međutim, u životu Macrona nije uvijek u prvome planu bila fiskalna politika ili rad vlade njegove zemlje - ranije je u jednoj fazi života najvažnije bilo kako zaustaviti protivnička krila na nogometnom terenu.

Dakako, opsesija da zaustavi one što napadaju po desnoj strani, nastavila se u velikoj mjeri i u politici.

Macron je kao lijevi branič tijekom sezone 2006-2007 bio registriran za tim ENA, koji se natjecao u regionalnoj ligi Pariza.

Bila je to njegova posljednja sezona, jer posvetivši se visokoj politici više nije mogao igrati za posve prosječan klub u još prosječnijoj ligi.

Valja ipak znati da Les Bleus imaju negdje u 'pričuvi' solidno alternativu za Layvina Kurzawu ukoliko ovaj ponovno dopadne u formu kakvu je pokazao na zadnjem nastupu na Camp Nou protiv Barcelone u onoj nevjerojatnoj utakmici Lige prvaka (6:1).

Kopirati
Drag cursor here to close