Porezna ne zaboravlja

Španjolsko tužiteljstvo traži pet godina zatvora za Ancelottija

Tužiteljstvo u Madridu zatražilo je zatvorsku kaznu za Carla Ancelottija zbog utaje poreza. Mišljenja su da bi pet godina iza rešetaka bilo posve primjereno...
Sport / Nogomet | 06. 03. 2024. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelji u Madridu predložili su zatvorsku kaznu za trenera Real Madrida Carla Ancelottija, i to u trajanju od gotovo pet godina, točnije četiri godine i devet mjeseci.

Španjolski mediji navode da je Talijan u 2014. i 2015. godini oštetio državnu blagajnu za nešto više od milijun eura. Državno ministarstvo ga tereti za dva kaznena djela.

Naime, Ancelotti je u svojim poreznim prijavama evidentirao samo plaću koju prima za rad od Real Madrida, ali je izostavio prava na svoj lik koja je prenio na druge subjekte, prenosi Gol.hr.

Iako se radi o velikoj optužnici, Španjolci ističu da prema javnom ministarstvu, Ancelotti je 1. srpnja 2013. (tri dana prije potpisa za Madrid) potpisao privatni ugovor kojim je svoja prava svoj lik prenio na tvrtku Vapia Limited na deset godina i cijenu od 25 milijuna eura.

Često iz Španjolske dolaze informacije o poreznim zavrzlamama poznatih nogometaša, ali obično završe određenim penalima i plaćanjem dodatne kamate.

Kopirati
Drag cursor here to close