EURO 2020

Španjolski mediji: Veliki je to udarac za Hrvatsku, oslabljeni su

"Korona joj je uzela jednu od najvećih zvijezda. Utakmice u skupini pokazale su koliko je bitan za Hrvatsku. On je Balkancima omogućio prolazak u osminu finala i sada ondje ne može igrati", piše Mundo Deportivo.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2021. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najčitaniji španjolski sportski dnevnici raspisali su se o Ivanu Perišiću koji je zbog zaraze koronavirusom otpao za utakmicu osmine finala Eura u Kopenhagenu.

As piše: “Hrvatska je doživjela težak udarac pred osminu finala. Zbog koronavirusa ostala je bez Ivana Perišića. Krilni napadač Intera je nezamjenjiv u reprezentaciji, što se najbolje vidi na ovom Euru. Od četiri gola koja je Hrvatska postigla u skupini, on je postigao dva i namjestio jedan".

Španjolci su svjesni koliko je Perišić bitan za Hrvatsku. Znaju da je iza njega jako dobra sezona u Interu, a za Vatrene uvijek igra na visokom nivou.

Mundo Deportivo nastavlja u istom tonu: "Hrvatska je jako oslabljena za utakmicu sa Španjolskom. Korona joj je uzela jednu od najvećih zvijezda. Utakmice u skupini pokazale su koliko je bitan za Hrvatsku. On je Balkancima omogućio prolazak u osminu finala i sada ondje ne može igrati. Perišić je za Hrvatsku u 104 utakmice postigao 30 golova, od kojih su mnogi bili ključni za uspjehe kockastih. Na njegovom impresivnom popisu neće biti i Španjolska na ovom Euru".

Marca je kratka i jasna: "Ovo je veliki udarac za Hrvatsku, ali i izostanak igrača kojeg se španjolski navijači ne žele sjećati. Upravo na Euru, ali onom prošlom, zabio je Španjolskoj gol za pobjedu Hrvatske, kojom je Furiji uzeo prvo mjesto skupine".

Vrlo je vjerojatno da je za popularnog Periju utakmica protiv Škotske bila posljednja na Euru, možda čak i općenito.

Uspiju li Vatreni izboriti mjesto u četvrtfinalu, Perišić neće moći konkurirati ni za tu utakmicu, koja je na rasporedu 2. srpnja, kao ni za eventualni nastup u polufinalu, 6. srpnja, što je posljednji dan Perišićeve samoizolacije.

Dakle, Perišć bi imao pravo igrati tek u finalu, ali koliki su izgledi da Hrvatska dođe tako daleko, stvar je slobodne procjene, ali realnost je nešto posve drugo.

Perišiću su 32 godine, što znači da bi idućoj smotri imao 35 godina (Euro 2024 u Njemačkoj), a pitanje je hoće li tada nastupati za reprezentaciju.

Napomenimo da će Hrvatska protiv Španjolske igrati u ponedjeljak, 28. lipnja, u 18 sati, na Parken stadionu u Kopenhagenu, kamo su hrvatski nogometaši otputovati u nedjelju letom iz Pule.

Kopirati
Drag cursor here to close