Ima i problem

Španjolski mediji: Real ozbiljno razmišlja o Livakoviću

Španjolski portal DefensaCentral procjenjuje izglede oko transfera Livakovića u madridski Real.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2022. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru počeo je lov na Dominika Livakovića. Vratar hrvatske reprezentacije spominje se u kontekstu najvećih svjetskih klubova. Osim engleskih, koji su platežno najmoćniji, tu su i kontinentalni giganti – Real Madrid, Bayern, Juventus...

Španjolski portal DefensaCentral procjenjuje izglede oko transfera Livakovića u madridski Real. Španjolci tvrde kako "kraljevski klub" traži vratara, koji će biti konkurencija 30-godišnjem Courtoisu (Belgijac ima ugovor s Realom do 2026.). Tako bi Ukrajinac Andrij Lunin kao aktualna pričuvna opcija (u sezoni 2023/24.) ponovno završio – na posudbi, prenose Sportske novosti

Prema španjolskim izvorima predsjednik Reala Florentino Perez i trener Carlo Ancelotti iznimno su zainteresirani za hrvatskog vratara, kojega je francuski L‘Équipe proglasio najboljim na Svjetskom prvenstvu. No, u priči oko transfera postoji ozbiljan problem: novac!

Poprilično je izvjesno da cijena vrataru zagrebačkog Dinama nakon katarskog turnira više neće biti deset milijuna eura, koliko su čelnici hrvatskog prvaka tražili za Livakovića tijekom prošlog prijelaznog roka.

A financijski izdatak od desetak milijuna eura za zamjenskog vratara luksuz je koji si ne može priuštiti niti moćni Real. Čini se da je visoka cijena "maksimirskog proizvoda" srozala i interes minhenskog Bayerna.

No, tu je i zanimanje torinskog Juventusa, o kojemu piše portal Tuttomercato. Spomenuti medij tvrdi da "crno-bijeli" već sada razmišljaju o životu nakon Wojciecha Szczęsnog, poljskog vratara, koji je također imao "sjajnu kampanju" u Kataru.

A 32-godišnjem Poljaku ugovor s Juventusom ističe 2024. Iz krugova bliskih torinskom klubu potvrđeno je zanimanje "Stare dame" za hrvatskog vratara, ali i konstatacija kako Szczęsny iskazuje konstantnost forme i nema smisla dodavati mu vratara, koji bi većinu vremena proveo na klupi i izgubio samopouzdanje.

Pitanje je međutim koliko je Juventus trenutačno Livakoviću (ili bilo kojem drugom igraču) uopće – poželjan klub. Sa sudskim progonima (bivših) čelnika i nejasnom financijskom situacijom glede klupskog budžeta.

Kopirati
Drag cursor here to close