Među 11 najboljih

Portugalski izbornik izabrao Brozovića: On predstavlja fenomenalnu generaciju Hrvata

Zanimljivo je bilo vidjeti kako su glasovali pojedini treneri i nogometaši, a posebno je interesantan, barem kada je u pitanju Hrvatska, bio izbor portugalskog izbornika Roberta Martineza.
Sport / Nogomet | 16. 01. 2024. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinac Lionel Messi i Španjolka Aitana Bonmati proglašeni su najboljim nogometašima godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na svečanosti u Londonu.

U Londonu je u ponedjeljak održano osmo izdanje nagrade "The Best FIFA Football Awards" koja je svoju premijeru imala 2016. godine.

Nagradu za najboljeg nogometaša dobio je Argentinac Lionel Messi drugu godinu uzastopce, te treći put ukupno u ovom formatu.

Zanimljivo, Messi i norveški napadač Erling Haaland su sakupili po 48 bodova, no Argentinac je proglašen pobjednikom jer je imao više "prvih mjesta". Treći je bio francuski napadač Kylian Mbappe, prenose Sportske novosti

Zanimljivo je bilo vidjeti kako su glasovali pojedini treneri i nogometaši, a posebno je interesantan, barem kada je u pitanju Hrvatska, bio izbor portugalskog izbornika Roberta Martineza.

Naime, Španjolac je na prvo mjesto stavio našeg Marcela Brozovića. Za njega je veznjak Vatrenih najbolji nogometaš svijeta te mu je dodijelio prvo mjesto ispred Bernarda Silve i Lionela Messija.

"Brozović je imao interesantnu sezonu. Odigrao je jako dobro finale Lige prvaka i taj mali detalj što trofej nije osvojen je nebitan", rekao je Martinez pa dodao:

"On predstavlja stil igre kojeg je Hrvatska gajila za vrijeme Svjetskog prvenstva i koji se treba pokazivati budućim generacijama nogometaša. On predstavlja fenomenalnu generaciju Hrvata".

Podsjećamo, Brozović je nakon finala Lige prvaka prihvatio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i trenutno je član Al Nassra, a u karijeri je još igrao za Dinamo Zagreb, Lokomotivu i Hrvatski Dragovoljac, gdje je i počeo karijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close