Ima iznenađenja

SP 2018: 23 reprezentacije osigurale put u Rusiju

Rusija je kao zemlja domaćin osigurale nastup bez kvalifikacija, dok su ostale reprezentacije morale proći kvalifikacije
Sport / Nogomet | 11. 10. 2017. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plasman na SP 2018. u Rusiji koje će se igrati od 14. lipnja do 15. srpnja osigurale su 23 od ukupno 32 reprezentacije.

Rusija je kao zemlja domaćin osigurale nastup bez kvalifikacija, dok su ostale reprezentacije morale proći kvalifikacije. Iz zone Afrika put u Rusiju su osigurali Nigerija i Egipat, iz Južne Amerike Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, iz Azije Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, iz zone CONCACAF (Sjeverna i centralna Amerika, Karibi) Meksiko, Kostarika i Panama te iz Europe Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal.

Zadnjih devet reprezentacija bit će odlučeno kroz dodatne kvalifikacije u studenom. Iz Europe će nakon dodatnih kvalifikacija biti odlučene još četiri reprezentacije, a ždrijeb parova održat će se 17. studenog. Dodatne kvalifikacije u Europi su odigurale HRVATSKA, Švicarska, Italija, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska. Prve utakmice doigravanja igrat će se od 9. do 11. studenog, a uzvrati od 12. do 14. studenog.

Dodatne kvalifikacije igraju još Peru i Novi Zeland te Australija i Honduras. Prve utakmice su na rasporedu od 6. do 14. studenog, a pobjednici idu na SP u Rusiju.

Zadnje tri reprezentacije iz zone Afrika bit će odlučene nakon zadnjeg kola kvalifikacija koje se igra 10. i 11. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close