Okršaj za spas

Southamptonu bodovi spasa, WBA seli u niži rang

Uoči posljednjih 90 minuta Southampton je u najboljoj poziciji.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2018. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U odgođenom susretu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva, okršaju koji je odlučivao o putnicima u niži rang natjecanja, Southampton je na gostovanju pobijedio Swansea City 1-0 i dohvatio bodove spasa.

Pogodak odluke zabio je Manolo Gabbiadini u 72. minuti. Pucao je Charlie Austin, Lukasz Fabianski je obranio, a Gabbiadini pospremio odbijanac. Bio je to čak peti Austinov udarac u okvir suparničkog gola, a svih pet udaraca je zaustavio Fabianski.

Ovom pobjedom Southampton je praktički osigurao ostanak u elitnom društvu, ali i gurnuo WBA u niži rang natjecanja. Još ranije je ispao Stoke City, a posljednji putnik u 'Championship bit će Swansea City, Huddersfield Town ili Southampton, piše Hina.

Huddersfield će se spasiti ukoliko u srijedu u odgođenom susretu 35. kola u Londonu osvoji barem bod protiv Chelsea. U slučaju poraza odluka pada u zadnjem kolu. 

Uoči posljednjih 90 minuta Southampton je u najboljoj poziciji. Ima tri boda više od Swansea Cityja, ali i devet golova bolju razliku pogodaka. Huddersfield, također ima tri boda više od Swansea, ali lošiju razliku pogodaka, a u zadnjem kolu ga očekuje Arsenal. Swansea City će u zadnjem kolu ugostiti otpisani Stoke City, dok će Southampton igrati kod kuće protiv prvaka Manchester Cityja.

Kopirati
Drag cursor here to close