prijateljska

Službeno: Galatasaray 14. studenog protiv Sarajeva na Koševu

Sport / Nogomet | 02. 11. 2015. u 19:28 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postalo je i službeno da će turski Galatasaray gostovati u Sarajevu za vrijeme prvenstvenih pauza zbog utakmica reprezentacije.

Ugovor o odigravanju prijateljske utakmice nogometni klubova Sarajevo i Galatasaray uprave aktualnih prvaka Bosne i Hercegovine i Turske potpisale su danas, te će turski klub gostovati u bh. prijestolnici 14. studenog ove godine.

„Sve smo definirali ugovorom i utakmica će se definitivno odigrati u subotu, 14. studenog ove godine na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović Hase – Koševo' u Sarajevu sa početkom u 18:30 sati. Bit će to istinski nogometni spektakl sa kojim ćemo i službeno početi obilježavati 70. godišnjicu postojanja našeg kluba“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

Galatasaray u Sarajevo će doći u najjačem mogućem sastavu sa kojim tada trener Hamza Hamzaoglu bude raspolagao, potvrđeno je iz istanbulskog velikana čelnicima Sarajeva.

Sudioniku ovosezonske Lige prvaka na Koševu nedostajat će samo pojedini igrači koji budu eventualno pozvani u reprezentacije, od kojih će neke u tom terminu igrati prijateljske utakmice i susrete dodatnih kvalifikacija za EURO 2016.

Kopirati
Drag cursor here to close