Topla voda

Slovenci najavili gostovanje u podijeljenom gradu

Sport / Nogomet | 12. 07. 2017. u 13:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenci su nam ne tako davno bili neka vrsta braće, kako je to već netko osjećao ili nije, ali danas su neka druga vrsta.

I oni to dobro znaju pa večerašnje gostovanje njihovog prvaka Maribora na stadionu Pod Bijelim brijegom (19 sati) doživljavaju kao egzotičan put.

Egzotičan i za njih pomalo uznemirujući, jer otkrili su ono što i ptice znaju na granama - da je Mostar podijeljen.

“'Idete na utakmicu? Čuvajte se onih', mudruju građani. Bilo je to na lijevoj strani Mostara, gdje Zrinjski nije najpopularniji klub. Iako igra u drugoj ligi, njihov je izbor Velež. Da, Mostar je podijeljen grad”, piše u najavi slovenskog portala Vecer.com. 

Dodaju Slovenci i to da Maribor ima iskustvo gostovanja u podijeljenim gradovima, ali najčešće ne na ovaj način - Glasgow, London i Sofia samo su nogometno podijeljeni.

“Stari most, obnovljena replika srušenog po kojem je grad dobio ime, treba ujediniti ljude, ali čini se da u ovom slučaju dijeli Hrvate i Bošnjake”, primjetio je novinar portala Vecer.com.

Doduše, Mariborčani su, barem neki od njih, već okusili Mostar 2014. godine, no očito ih uzavrela Hercegovina i dalje fascinira..., na ovaj, ili na onaj način.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close