Tuzla

Sloboda: Ništa još nije sigurno  

Što se nove sezone tiče, do početka Premijer lige ostalo je mjesec dana, ali još postoje neke dileme vezane za epidemiološku situaciju u državi.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2020. u 13:39

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Upravnog odbora tuzlanske Slobode Elmir Šećerbegović govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o urađenom u minulom razdoblju, te o planovima za sljedeće razdoblje, posebno apostrofirajući start nove sezone u Premijer ligi BiH.

Rekao je da klub na čijem je čelu izbjegao je scenarij kakav je doživio Čelik, ali da unatoč tome što je Sloboda u dosta stabilnoj financijskoj situaciji, ništa još nije sigurno.

''Ne znači da se scenarij kao za Čelik neće desiti ako ne budemo radili kako treba, ali za sada smo u mirnijoj luci i odlika toga je bila činjenica da smo dobili licencu na prvostupanjskom povjerenstvu. Uspjeli smo u velikoj mjeri smanjiti dugove uplatama i dogovorenim reprogramom. Krivulja zaduživanja ide silaznom putanjom i krajem iduće godine vjerujem da ćemo biti na nuli'', kaže Šećerbegović.

Dodao je da trenutno postoje dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriteljima, ali i na osnovu sudskih presuda, te će se to u dogledno vrijeme iznivelirati. Bitno je, rekao je, da je Sloboda u kontinuitetu u prvih pet mjeseci vršila uplate prema uposlenicima i igračima.

Što se nove sezone tiče, do početka Premijer lige ostalo je mjesec dana, ali još postoje neke dileme vezane za epidemiološku situaciju u državi.

''Nova sezona je pred nama, ali je zbog epidemiološke situacije i dalje upitna. Još ne znamo hoćemo li igrati pred publikom ili ne. U konačnici, ukoliko navijača ne bude na stadionima nekome će to biti mana, a nekome prednost'', rekao je predsjednik UO Slobode, te napomenuo da Sloboda trenutno ima dosta jeftiniju ekipu nego prošle godine, ali da na terenu njihova vrijednost nije lošija.

''Imamo relativno mladu ekipu, ali ne i neiskusnu i nekvalitetnu. Sedam juniora potpisalo je prve profesionalne ugovore, ali ćemo balansirati između iskustva i mladosti. Nećemo dovoditi igrače od kojih nećemo imati koristi'', zaključio je Šećerbegović.

Sloboda je, kazao je, pustila u prodaju članske kartice koje će koštati 25 KM, a predviđene su još neke beneficije za vlasnike godišnjih karata.

Kopirati
Drag cursor here to close