Jupp Heynckes

Slavni njemački trener vrijeđao svoje igrače, nazivajući ih kurvinim sinovima?

"Okupio sam 7-8 važnih igrača i rekao im da Jupp ne može raditi s njima te da misli kako su oni kurvini sinovi, odnosno da ne može pobijediti s njima", prisjetio se Sanz.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji trener Bayerna Jupp Heynckes, u vrijeme dok je bio trener Real Madrida, svoje je igrače vrijeđao nazivajući ih "kurvinim sinovima".

Tako bar tvrdi bivši predsjednik Los Blancosa Lorenzo Sanz (75) u internet šou "Idolos". Prema Sainzovim riječima, upravo je to bio glavni razlog za prekid suradnje s njemačkim stručnjakom usprkos činjenici da su Kraljevi pod njegovim vodstvom 1998. godine osvojili Ligu prvaka.

Prije pobjede nad Juventusom od 1:0, Heynckes je pozvao prvog čovjeka Reala.

"Jupp mi je rekao: Ja sam na podu, ne mogu više izdržati sa ovom ekipom, oni su kurvini sinovi", otkrio je Sanz.

Juppu Heynckesu je nakon 32 godine čekanja uspjelo vratiti trofej Lige prvaka u Realove vitrine, savladavši 1998. godine u amsterdamskom finalu Juventus s minimalnih 1:0.

U vremenu kada se 'klempavi pehar' vratio u španjolsku prijestolnicu, sve je izgledao kao iz bajke, međutim samo sedam dana uoči utakmice se u Realovom kampu odvijala prava drama zbog neslaganja trenera Juppa Heynckesa s nekolicinom igrača.

Prisjetio se toga i tadašnji predsjednik Reala Lorenzo Sanz.

"Pozvao sam Juppa i pitao ga šta radi. Objasnio mi je da mu je ego povrijeđen i da ne može više raditi s ekipom. Potom sam okupio 7-8 važnih igrača i rekao im da Jupp ne može raditi s njima te da misli kako su oni kurvini sinovi, odnosno da ne može pobijediti s njima", prisjetio se Sanz.

Real finale nije dočekao u najboljoj formi, no svejedno je na kraju slavio.

"Heynckes nas je učinio europskim prvacima, nije uopće bio kompliciran, ali nije bilo smisla da situacija u ekipi ostane kakva je bila. Morao je otići."

Za novim poslom Heynckes nije dugo tragao, već sljedeće godine je preuzeo Benficu, da bi u nastavku trenerske karijere još vodio Athletic Bilbao, Schalke, Borussiju M'Gladbach, Bayern...

Trofejni njemački nogometni stručnjak, koji je sad u mirovini, uopće nije želio komentirati ove izjave i tvrdnje nekadašnjeg predsjednika Kraljevskog kluba.

Koji su igrači ''morili'' slavnog trenera Heynckesa?

Za Real su tada igrale velike nogometne zvijezde, a u finalu svoje mjesto među početnih 11 nije mogao naći čak ni Davor Šuker.

Strijelac jedinog pogotka u finalu bio je Peđa Mijatović. U timu Kraljevskog kluba tada su između ostalih bili: Raul, Roberto Carlos, Fernando Hierro, Seedorf, Illgner i Morientes.

Suprotstavio im se snažan i kompaktan Juventus s igračkim zvijezdama kao što su bili Del Piero, Zidane, Filippo Inzaghi, Deschamps, Conte i Edgar Davids.

Kopirati
Drag cursor here to close