League One

Slavni engleski klub prekida sve veze s kladionicama

Iz Boltona su prošlog mjeseca objavili da će raskinuti sve ugovore s kladionicama i da neće sklapati nove.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2021. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Boltona Neil Hart izjavio je da klađenje uništava ljudske živote i da njegov klub prekida sve veze s kladionicama, osim onih obaveznih koje im nameće liga.

Slavni engleski klub, osnovan prije 147 godina, dugo je igrao u Premiershipu, odakle je 2012. godine ispao u Championship, ali nakon financijske krize 2018. godine, krenuo je tonuti i sada igra u trećoj engleskoj ligi (League One).

Iz Boltona su prošlog mjeseca objavili da će raskinuti sve ugovore s kladionicama i da neće sklapati nove. Umjesto toga, najavili su da će podržati sve dobrotvorne organizacije koje žele pomoći ljudima da svladaju ovisnost o klađenju.

Hart je rekao da će promovirati kladionice samo u mjeri koje im nameće English Football League (EFL), koja ima sponzorski ugovor s kladionicom.

On je naglasio da su navijači “vrlo pozitivno” prihvatili ovu odluku kluba.

“Mi se ne oslanjamo mnogo na sponzorske ugovore od kladionica. Ova odluka osjetit će se na našim kioscima, ali pronaći ćemo kreativne načine da to koristimo na drugačiji način. Mi čvrsto vjerujemo u umjerenost, ali klađenje na nogomet sigurno uništava ljudske živote i Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za što se zalažemo”, izjavio je Hart za Sky Sports.

Kopirati
Drag cursor here to close