Kup BiH

Slaven Musa: Cilj nam je ne primiti pogodak; Kolar: Na Pecari uvijek igramo dobro

Sport / Nogomet | 11. 03. 2014. u 17:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega sutra će na stadionu Pecara ugostiti sarajevski Olimpic, u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Širokobriježani će u tom susretu igrati pod imperativom pobjede, nakon što su u okviru 21. kola Premijer lige BiH izgubili u gostima od slabašnog Travnika (1:0).

Trener Širokog Slaven Musa kazao je da njegovi igrači nisu teško prihvatili poraz u Travniku i da će potpuno spremni dočekati sarajevsku ekipu.

“Ekipa je spremna za dvomeč s Olimpicom u svakom pogledu. Želimo sutrašnji susret odigrati na najbolji mogući način i postići dobar rezultat pred revanš. Cilj nam je da ne primimo pogodak i vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da to uradimo na terenu”, rekao je Musa.

Dodao je da favorita u tom susretu nema i da će najvjerovatnije sve riješiti jedan dobar potez.

S druge strane, samopouzdanje igrača Olmpica trebalo bi biti na zadovoljavajućem nivou nakon što su u okviru istog kola izvukli bod u gostima protiv Sarajeva (1:1).

Šef stručnog stožera Olimpica Faik Kolar vjeruje da njegova ekipa može proći u polufinale.

“Široki je izuzetno kvalitetan protivnik, ali sve ekipe koje su se plasirale u četvrtfinale posjeduju određeni kvalitet. Voljom ždrijeba odlučeno je da to bude Široki i idemo se boriti. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi i neće nam biti lako, ali i mi imamo kvalitetan sastav koji može proći u polufinale. Vjerujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo se mi radovati nakon ovog dvomeča”, izjavio Kolar je za klupsku internet stranicu.

Trener Olimpica uzda se u tradiciju dobrih igara svoje ekipe na stadionu Pecara.

“Godinama unazad, pokazalo se da izuzetno dobro igramo na Pecari. Vjerujem da će tako biti i ovaj put. U Široki idemo pokazati šta znamo i dati sve od sebe da se u Sarajevo vratimo s pozitivnim rezultatom. Jedno je sigurno, u ovim utakmicama nema favorita”, rekao je Kolar.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Širokog i Olimpica na rasporedu je sutra u 15 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close