Petev čeka prvu pobjedu

Skoro dvije godine bez pobjede, BiH u nedjelju kod jake Danske

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije nikoga pobijedila još od studenog 2019.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2021. u 13:36 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH je u srijedu odigrala 0:0 protiv Crne Gore u Sarajevu, čime se niz utakmica bez pobjede produžio na 12. Zadnja pobjeda reprezentacije Bosne i Hercegovine seže još u daleko “predpandemijsko” vrijeme i studeni 2019. godine, kada je pobijeđen slabašni Lihtenštajn.

Video: Zadnja pobjeda BiH

Tada je izbornik bio Robert Prosinečki kojemu je to bila zadnja utakmica. Nakon njega nijednu pobjedu nije ubilježio Duško Bajević, a svoju prvu i dalje čeka Ivajlo Petev. 

S Danskom je Bosna i Hercegovina zadnji put igrala na Kirin Kupu 2016. kada je nakon regularnog dijela bilo 2:2, a na jedanaesterce slavila je BiH. Jednu od svojih najslavnijih pobjeda BiH je ostvarila upravo u Danskoj, kada je bilo 2:0, ali to je bilo jako davno - prije čak 18 godina.

Video: Danska - BiH 0:2 (2003.)

Danas je Danska, objektivno, puno ispred Bosne i Hercegovine, i igrački i rezultatski.

"Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Europi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažirati od prve do 90 minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledateljima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati", zaključio je Ivajlo Petev.

Utakmica Danska - BiH igra se u nedjelju na stadionu Brondbyja u Kopenhagenu, prijenos od 18 sati može se gledati na Nova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close