Rat izvan terena

Skibbe odgovorio Baždareviću: Kakve provokacije? Mi smo fokusirani na teren

Sport / Nogomet | 07. 06. 2017. u 08:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Mislim da previše pričamo o provokacijama, jer one su česte na takvim utakmicama. Mi se trebamo brinuti o njihovoj igri, moramo biti pametniji, strpljiviji i učiniti sve da ne dobijamo kartone”, izjavio je izbornik BiH Mehmed Baždarević uoči kvalifikacijske utakmice s Grcima - koji mu nisu ostali dužni.

Odgovorio mu je grčki izbornik Michael Skibbe.

“Koliko ja znam, moji igrači su fokusirani isključivo na teren. Vjerujem da će tako biti i u Zenici. U ovom slučaju mislim da Baždarević nije bio u pravu, a s druge strane poznajem ga kao vrlo korektnog kolegu i drago mi što ćemo se opet sastati", izjavio je.

"BiH je možda u napadu kvalitetnija od nas, ali mi smo bolji u obrani. Moram istaći da sam zadovoljan načinom na koji je tim radio i radujem se utakmici", dodao je Nijemac te se dao i u kraću raspravu oko taktike, koji neće puno mijenjati u odnosu na remi u Bruxellesu.

"Taktika će biti slična. U Belgiji smo prebrzo gubili loptu, što moramo popraviti protiv BiH, a ako želimo ostvariti pobjedu, treba poboljšati i presing. Naš cilj je jasan, interesiraju nas samo tri boda, nadamo se plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Da tim ima dobar mentalitet govori i to što će sa nama putovati i igrači koji su supendirani. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u petak."

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close