Wesley Sneijder

Sjajni nizozemski veznjak Sneijder oprostio se od reprezentacije

Najveće uspjehe s reprezentacijom Sneijder je ostvario 2010. godine, kada su bili drugi na svijetu, a četiri godine kasnije osvojili su treće mjesto.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2018. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najstandardnijih i najpopularnijih reprezentativaca Nizozemske, Wesley Sneijder (34), sinoć se oprostio od narančastog dresa u kojemu je nastupio 134 puta.

Njegov zadnji nastup za Oranje bio je u pobjedi od 2:1 protiv Perua, nakon čega se nogometna javnost u Nizozemskoj od njega oprostila na rijetko viđen način.

Sneijder je skupa sa suprugom Yolanthe i njihovo dvoje djece, Jessey i Xess, ispratio televizijsko podsjećanje na najvažnije trenutke svoje reprezentativne karijere. Za obitelj velikog nogometaša postavljena je neka vrsta dnevne sobe na travnjaku.

Sneijder je zamijenjen u 62. minuti i srdačno je zagrljajima ispraćen od strane svih suigrača iz reprezentacije, uz ovacije gledatelja. Po završetku utakmice uslijedila je velika fešta njemu u čast.

U prijateljskoj utakmici protiv Perua oprostio se Wesley Sneijder pobjedom. Južnoamerikanci su poveli u 13. minuti pogotkom Pedra Aquina, da bi Depay preokrenuo rezultat pogocima u 60. i 83. minuti.

Najveće uspjehe s reprezentacijom Sneijder je ostvario 2010. godine, kada su bili drugi na svijetu, a četiri godine kasnije osvojili su treće mjesto.

S Interom iz Milana 2010. godine osvojio je Ligu prvaka Europe. Naslove prvaka osvajao je u nacionalnim ligama Nizozemske, Španjolske, Italije i Turske. Trenutačno svoju profesionalnu karijeru privodi kraju u Kataru, gdje igra za Al-Gharafa Sports Club.

Za Ajax je igrao od 2002. do 2007. godine, odakle prelazi u madridski Real. Dvije godine kasnije postale član milanskog Intera, a od 2013. do 2017. igrao je za turski Galatasaray.

Kopirati
Drag cursor here to close