Koševo

Sjajni Mersudin Ahmetović pobijedio Željezničar na Koševu

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Asim Ferhatović Hase u vječitom sarajevskom derbiju u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Željezničara rezultatom 2:1.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2018. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Asim Ferhatović Hase u vječitom sarajevskom derbiju u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Željezničara rezultatom 2:1.

Nakon početnog ispitivanja snaga već u 16. minuti Sarajevo je povelo golom Ahmetovića. Napadač Sarajeva je gol postigao nakon jednog prizemnog centaršuta s desne strane kada je loptu mirno poslao u praznu mrežu.

Međutim, samo dvije minute kasnije jedanaesterac za Željezničar. Veselinović se probio po lijevoj strani kada je srušen, što je bilo dovoljno sucu Peljti da dosudi udarac s bijele točke. Krpić je bio siguran za 1:1.

Vjerovano presudni trenutak utakmice dogodio se u 25. minuti kada je Bakrač zaradio crveni karton. Naime, samo tri minute nakon prvog, dobio je i drugi žuti karton nakon prekršaja nad Velkoksim pa su Plavi većinu utakmice igrali s igračem manje.

Nakon pola sata igre Sarajevo je opet povelo. Šabanović je centrirao, a sjajni Ahmetović je pobjegao Rodinu i glavom matirao Fejzića za veliko slavlje domaćih navijača. Imali su domaći još dvije dobre prilike prije odlaska na odmor, ali se rezultat nije mijenjao.

Sarajevo s igračem više dominiralo i u nastavku utakmice, dok je Željo iz prekida pokušavao stići do izjednačenja.

Ipak, svi napadi i jedne i druge ekipe bili su jalovi pa se mreže u dosta lošijem drugom poluvremenu nisu tresle, prenosi Klix.

Sarajevo je s današnjom pobjedom zadržalo lidersku poziciju i ima pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog, dok je Željezničar na trećem mjestu s čak osam bodova manje od gradskog rivala.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close