NK Široki Brijeg

Širokom cilj razvijati mlade

''Imamo vrlo dobar balans između mladih igrača i onih iskusnijih, a velika je prednosti i naša snaga što svi žele raditi na sebi i napredovati. Trudit ćemo se uklopiti ih u kadar kako bi momčad što bolje funkcionirala'', naglasio je Ivanković.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2022. u 14:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme protječu vrlo dobro, većinu stvari koje smo planirali su odrađene, a na utakmicama smo to pokušali prezentirati i vidjeti kako funkcionira, kazao je u izjavi za Fenu trener NK Široki Brijeg Jure Ivanković čija se momčad nalazi na priprema u Turskoj, ocijenivši pritom kako imaju još puno prostora za napredak.

Naveo je kako imaju kadrovskih poteškoća, no nada se da će momčad za nastavak sezone biti kompletna.

Sitni problemi

''Imamo sitnih problema s ozljedama, većinom su mehaničke prirode, posljedice nekih udaraca i jačih duela na utakmici, ali to je sasvim normalno za ovo razdoblje priprema. Nadam se da do prvenstva nećemo imati puno problema i da ćemo prvo kolo dočekati kompletni'', kazao je Ivanković.

Osvrnuo se i na uvjete na pripremama u Turskoj, naglasivši kako su uvjeti vrlo dobri.

''Dva dana smo imali problem s vremenom, jednu smo utakmicu odgodili, ali smo to uspjeli kompenzirati na neki drugi način'', ustvrdio je.

Govoreći o igri svoje momčadi trener Širokog kaže kako su za nastavak sezone neke segmente probali nadograditi.

''Probali smo malo nadograditi neke stvari iz prvog dijela sezone, poboljšati ih, ali i uvesti neke nove, sve je to proces koji zahtjeva vrijeme, ništa se ne može napraviti u kratkom vremenskom razdoblju'', naglašava Ivanković.

Kada je u pitanju kadar s kojim raspolaže te način na koji je posložena momčad koja kreće u nastavak sezone u kojoj je za njih otvorena borba za Europu, ističe kako su se novi igrači jako dobro prilagodili i prihvatili sve zahtjeve, no da će biti potrebno još utakmica i treninga da se uigraju sa suigračima.

Balans

''Imamo vrlo dobar balans između mladih igrača i onih iskusnijih, a velika je prednosti i naša snaga što svi žele raditi na sebi i napredovati. Trudit ćemo se uklopiti ih u kadar kako bi momčad što bolje funkcionirala'', naglasio je Ivanković.

Igrački kadar s kojim raspolaže sužen je u odnosu na neke ranije sezone, dodaje, ali su igrači koje ima u svojoj momčadi jako kvalitetni.

''Sigurno da nam je igrački kadar sužen u odnosu na neke prijašnje sezone, imamo dobru grupu igrača, ali ako bude ozljeda i kartona, možemo doći u situaciju da smo ograničeni u sastavljanju momčadi. Međutim, u takvim situacijama se često pojavi neki mladi igrač koji iskoristi svoju priliku i skrene pažnju na sebe. Naš cilj je razvijati mlade igrače, dat im priliku za dokazivanje na visokoj razini i nadam se da će i ova polusezona donijeti dosta toga dobroga kad su oni u pitanju'', kaže trener NK Široki Brijeg.

Ako nam se ukaže prilika za dovesti kvalitetnog igrača koji će biti pojačanje, dodaje, sigurno da hoćemo, "ali nećemo gomilati igrače bez cilja i zatvarati mjesta nekim našim mladim momcima koji su se već etablirali na premijerligaškoj sceni".

''Ograničeni smo u izboru igrača, financijski, brojem stranaca i klupskom politikom, tako da je teško očekivati da se u ovom razdoblju, kad su već svi igrači pronašli angažmane, pojavi netko zanimljiv za nas'', zaključio je Jure Ivanković.

NK Široki Brijeg na pripremama u Turskoj će odigrati još jednu utakmicu protiv ukrajinskog velikana Dynamo Kyiv.

 

Kopirati
Drag cursor here to close