Hercegovački derbi

Širokobriježani puni optimizma: Dolazimo u Mostar po tri boda!

U srijedu u 16 sati zaostalu utakmicu 8. Kola igrat će hercegovački rivali Zrinjski i Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2020. u 13:48 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U međusobnim ogledima nešto bolja je ekipa s Pecare, a i u zadnjih pet utakmica Široki je neporažen. I posljednji put kada je Široki gostovao u Mostaru, momčad Tonija Karačića slavila je s 3:1. 

“Priprema za novi hercegovački derbi u Mostaru uvelike se razlikuje od one prošlogodišnje kada smo bili u lošijoj poziciji, a ipak slavili pobjedu. Tada smo imali veliki bodovni zaostatak za vrhom i bili smo primorani napasti od prve minute, jer nas je samo pobjeda vraćala u život. No, ova će utakmica svakako biti drukčija. Sada smo u boljoj poziciji, nalazimo se ispred svoga suparnika i optimistično dočekujemo novi derbi”, rekao je Karačić, a prenosi službena stranica kluba.

 

Pobjeda 1:0 nad Olimpikom, izborena u posljednjim minutama, dodatno je podignula raspoloženje u ekipi.

“Hercegovački derbi dočekujemo rasterećeni, ali i svjesni svoje kvalitete. U dobroj smo poziciji i sigurno se nećemo braniti. Naprotiv, dolazimo polučiti pozitivan rezultat, odnosno napasti sva tri boda”, dodao je Karačić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Branimir Cipetić jedan je od onih koji su bili pozitivni na koronavirus, ali sada konkurira za utakmicu.

“Koronavirus i samoizolacija sigurno ostave traga na igraču. Ali, profesionalci smo, radili smo i u kućnoj atmosferi i spremali se za ovu utakmicu. Hercegovački derbi je uvijek više od utakmice, tada smo svi posebno nabrijani i željni istrčati na teren u toj utakmici. Za ove utakmice svi živimo. U Mostaru ćemo dati svoj maksimum i ciljati na pobjedu“, poručio je Cipetić, te istaknuo kako u derbiju obično nema favorita. 

“Ne želim nikome davati ulogu favorita. Rekao bih kako je situacija 50% - 50%. Zrinjski je jako kvalitetna momčad, posebice prema naprijed, ali i mi imamo svoje adute. Ipak, nema straha, želimo se predstaviti u najboljem izdanju”, poručio je Cipetić.

Kopirati
Drag cursor here to close