Željo prepustio Sarajevu prvo mjesto

Široki 'zaledio' Grbavicu

U 90. minuti šok na Grbavici. Erić je oborio Bagarića u kaznenom prostoru, Bjelica pokazuje na bijelu točku, a Dino Ćorić pogađa za 1:2.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2019. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je u 17. kolu Premijer lige BiH dočekao Široki Brijeg, a na kraju su gosti šokirali Grbavicu i upisali su pobjedu rezultatom 1:2.

Iako je ekipa Amara Osima dominirala u većem dijelu meča, gosti na kraju nose tri boda i to najviše zahvaljujući sjajnom vrataru Martinu Zlomisliću, koji je imao nekoliko sjajnih obrana.

Željezničar je od prve minute bio bolji tim na terenu i već u uvodnim minutama propustili su dvije velike šanse. Oba puta je u prilici da postigne gol bio štoper Kemal Osmanković, ali je vratar Širokog Zlomislića u dva navrata spasio svoj tim.

Nakon razdoblja mirnije igre Željezničar ponovo prijeti u 21. minuti. Krpić i Štilić nisu bili precizni, a zatim domaći traže i jedanesterac nakon dvoboja Ramovića i Matića, ali se sudac Bjelica nije oglasio.

Iz prvog šuta u okvir gola Široki je poveo. Igrala se 34. minuta kada Dražen Bagarić koristi neopreznost u obrani domaćeg tima i pogađa za 1:0.

Već u narednom napadu Željo propušta veliku šansu. Nakon što je u dvoboju s vratarom i jednim obrambenim igračem gostiju pao Veselinović, Bjelica ovog puta pokazuje na bijelu točku.

Odgovornost za izvođenje jedanesterca preuzeo je Sulejman Krpić. Međutim, nije uspio zabiti. Pogodio je stativu, a zatim intervenira Zlomislić.

Ipak, u 42. minuti domaći su izjednačili. Fantastičnu akciju je odigrao domaći tim, Ramović je ubacio za Štilića, a ovaj rutinski pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela Željo ima šansu i preko Alispahića, ali njegov dalekometni pokušaj brani Zlomislić, prenosi SportSport.ba.

Vratar Širokog bio je junak i na otvaranju drugog poluvremena. Štilić je nakon kontre uposlio Veselinovića, ovaj izlazi sam pred Zlomislića, no vratar gostiju s Pecare sjajno reagira i spašava svoj gol.

Željezničar je potpuno kontrolirao igru i u nastavku. Međutim, nakon šanse Veselinovića uslijedio je period igre u kojem domaći tim nije uspijevao da stvori ozbiljnu šansu, dok je Široki čekao svoje šanse iz kontri.

Tek u 82. minuti Željo stvara novu šansu. Zajmović međutim očajno prima loptu u izglednoj poziciji i Zlomislić je ponovo odlično reagirao i otklonio je opasnost.

Šest minuta kasnije nova šansa za Plave. Ponovo je Štilić fantastično uposlio Ramovića, a ovaj promašuje zicer.

Zatim šok na Grbavici. Erić je oborio Bagarića u kaznenom prostoru, Bjelica pokazuje na bijelu točku, a Dino Ćorić pogađa za 1:2.

Ovo je na kraju bio konačan rezultat utakmice i Široki je stigao do velike pobjede.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close