Na krilima Wagnera

Široki uvjerljiv protiv Metalleghea

Sport / Nogomet | 11. 09. 2016. u 19:25 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu osmog kola Premijer lige BiH igranom na Pecari nogometaši Širokog Brijega s 3:1 slavili su protiv Metalleghea iz Jajca.

Široki je dosta ofanzivno ušao u utakmicu te prvih deset minuta konstantno pritiskao vrata gostiju iz Jajca, no nisu uspjeli doći do rano. U 33. minuti Metalleghe je ostalo s igračem manje. Vukašin Benović, kao zadnji igrač obrane, srušio je Stefana Barića te mu je sudac Haris Kaljanac pokazao izravni crveni karton. ''Plavo-bijeli'' do kraja poluvremena nisu uspjeli zatresti mrežu ''Kraljeva''.

Drugo poluvrijeme Široki je loše otvorio, a u jednom trenutku čuli su se i zvižduci gledatelja na Pecari.

No, u 60. minuti sve se promijenilo. Stipo Marković ubacio je s lijeve strane, a kapetan Wagner Santos Lago glavom matira vratara Nevresa Fejzića. Wagner je nakon postignutog pogotka s tribine dobio papir s brojem 114 aludirajući tako na njegov 114. pogodak u Premijer ligi. Gledatelji su gromoglasno čestitali kapetanu na pogotku, ali mu je ipak sudac Kaljanac pokazao žuti karton što je izazvalo salve zvižduka.

Četiri minute kasnije Wagner preciznim i silovitim udarcem s dvadesetak metara udvostručuje vodstvo Širokog. Bio je to Brazilčev 115. pogodak u Premijer ligi BiH.

U 71. minuti zaključili smo da je ovo Wagnerova večer. Sjajni Brazilac oslobodio se svog čuvara i na drugoj vratnici pronašao mladog Luku Menala kojem nije bio problem zakucati loptu u mrežu za uvjerljivih 3:0.

Tri minute kasnije Danijel Rašić smanjio je rezultat na 3:1.

U devetom kolu Široki Brijeg gostuje u Bijeljini kod Radnika, a Metalleghe dočekuje Slobodu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close