3:0

Široki pregazio Radnika na Pecari

Radnik nakon ovog meča ostaje na tri boda, dok Široki sada ima četiri.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2019. u 22:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su večeras na Pecari Radnik iz Bijeljine sa 3:0 u susretu 3. kola Premijer lige BiH.

Širokobriježani su odlično otvorili utakmicu i od samog starta se vidjelo da više žele pobjedu. Odmah su imali dobru šansu preko Ćorića. On je probio po desnoj strani, ubacio za Bagarića, koji kasni za nekoliko centimetara.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, točnije u 9. minuti domaći dolaze do vodstva. Toni Jović je sjajnim udarcem sa oko 20-ak metara matirao Kozića i Široki je poveo, javlja SportSport.ba.

Nastavili su domaći i nakon vodećeg gola sa boljom igrom. Posao za Radnik je itekako otežao i Miloš Simonović koji je samo dvije minute kasnije dobio crveni karton i to baš nakon starta nad Jovićem.

Nakon toga Široki stvara šanse preko Marića i Stanića, ali do novog gola se čekalo sve do 30. minute. Tada eurogol postiže Dino Ćorić za prednost od 2:0. Odmah nakon toga Ćorić je imao novu šansu, ali šutirao je pored gola.

U nastavku meča nismo vidjeli previše uzbuđenja. Većinom je Široki napadao, ali bez većih šansi.

Drugi dio su obilježile brojne rasprave i naguravanja među igračima te nekoliko žutih kartona. Ipak, igrači su se smirili pred sami kraj susreta i sve je završeno korektno.

Radnik nakon ovog meča ostaje na tri boda, dok Široki sada ima četiri.

 

Rezultati nogometne Premijer lige BiH

- subota:
Mostar: Velež - Čelik 1:2
Ugljevik: Zvijezda 09 - Mladost 1:1
Tuzla: Tuzla City - Borac 2:1
Sarajevo: Sarajevo - Sloboda 3:0

- nedjelja:
Sarajevo: Željezničar - Zrinjski 1:0
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Radnik 3:0 

Kopirati
Drag cursor here to close