Derbi na Tušnju

Široki nanio Slobodi najteži ovosezonski poraz

Sport / Nogomet | 17. 04. 2016. u 15:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega slavili su uvjerljivu pobjedu (0:3) u derbiju 25. kola Premijer lige BiH protiv tuzlanske Slobode. 

Nekoliko tisuća gledatelja na stadionu Tušanj nije imalo što vidjeti u pomalo dosadnom prvom poluvremenu, no u drugom su gledali potpuno drugu utakmicu. 

Širokobriježani su odlično otvorili drugo poluvrijeme, a u 53. minuti došli su u vodstvo. Stipo Marković ubacio je s lijeve strane, a siguran je iz neposredne blizine bio Nigerijac Goodness Ohiremen Ajayi. 

Šest minuta kasnije ''Plavo-bijeli'' su udvostručili vodstvo. Ajayi je odlično istrčao kontru te nesebično dodao Ivanu Krstanoviću koji je preciznim prizemnim udarcem udvostručio vodstvo svoje momčadi. 

Široki je i dalje igrao furioznu, a nakon greške domaćeg stopera, kod lopte se našao Ajayi koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici za velikih 0:3 u 62. minuti.

Slobodi je ovo bio četvrti ovosezonski poraz te ujedno i najteži, a ove dvije momčadi su u prvom dijelu susreta na Pecari odigrale 0:0. 

Ovaj rezultat svakako ide na ruku Zrinjskom koji je subotnjom pobjedom u Bijeljini sada sam na vrhu ljestvice s tri boda prednosti ispred Slobode, a upravo će se te dvije momčadi sastati u Mostaru u posljednjem kolu. 

''Zadovoljni smo pobjedom, momci su ispoštovali dogovore i mislim da će ova pobjeda značiti puno pred uzvratni susret Kupa gdje ćemo uz pomoć navijača pokušati anulirati prednost Radnika iz prvog susreta i plasirati se u finale Kupa BiH. Nakon prvog našeg pogotka, brzo smo postigli drugi i treći pogodak i na taj način nogometaše Slobode doveli pred svršen čin. Moram pohvaliti i publiku u Tuzli, jer i pored ovako uvjerljivog poraza njihove momčadi, nakon susreta uslijedio je pljesak stribine i nijedna pogrdna riječ. Kapa im do poda'', istaknuo je trener Širokog Brijega Slaven Musa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close