Europska liga

Široki na nevjerojatan način ostao bez statusa nositelja

Sport / Nogomet | 06. 06. 2017. u 06:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Široki Brijeg će i ove sezone biti predstavnik Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Tim sa Pecare će, baš poput Željezničara i Sarajeva, svoj europski put započeti iz 1. pretkola s tim što za razliku od sarajevskih klubova neće biti nositelj u toj rundi natjecanja.

Široki Brijeg ima koeficijent 3,550 i najbolje je rangirani klub među nenositeljima, a zanimljivo je da mu je mjesto među privilegiranim ekipama u 1. pretkolu izmaklo 'za dlaku'.

Širokobriježani su isčekivali rezultat finalne utakmice bugarskog Kupa u kojem su se sastali Levski i Vereya. Levski je u ovom duelu bio apsolutni favorit, ali je nakon 90 minuta bilo 1:1 pa je pobjednik odlučen izvođenjem jedanaesteraca, javlja SportSport.ba. U neviđenoj drami, Levski je nakon jedanaesteraca slavio sa 9:8 iako je Vereya bila na pragu senzacije. Vereya je vodila sa 3:2 i imala dvije šanse da dođe do pobjede, ali su Eugenio i Elias promašili jedanaesterce i vratili Levski u život, te mu praktično poklonili pobjedu i trofej.

Tako je Levski završio u Europi i sa koeficijentom 4,425 zauzeo svoje mjesto među nositeljima. Da je Kup osvojila Vereya, koja ima mnogo slabiji koeficijent od Širokog Brijega, bh. predstavnik bi napredovao za jednu poziciju i 'ugurao' se među nositelje. Ždrijeb prvog i drugog pretkola Europske lige bit će obavljen 19. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close