0:1

Široki konačno upisao pobjedu, Čelik dočekao kraj s tri igrača manje

Sport / Nogomet | 13. 08. 2016. u 19:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je napokon došao do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH. ''Plavo-bijeli'' su slavili u Zenici protiv Čelika s minimalnih 0:1, a domaća momčad utakmicu je završila s čak tri igrača manje!

Iz prvog poluvremena vrijedi jedino izdvojiti poništeni pogodak Slavka Brekala zbog zaleđa, ostatak igre nije vrijedan spomena osim podatka da se sudac Grbić razmahao žutim kartonima.

U nastavku susreta Široki je djelovao konkretnije, prijetio je u nekoliko navrata preko Menala, Barabana i Krstanovića, no bili su neprecizni.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 60. minuti kada je Anes Haurdić dobio izravni crveni karton zbog starta s leđa nad Dinom Ćorićem. Gosti su u potpunosti preuzeli posjed lopte i samim time kontrolu nad utakmicom, a na pogodak su čekali pred sami kraj.

Krstanović je s desne strane dobro ubacio, a na drugoj stativi sam je bio Luka Menalo koji je sigurno pogodio za prvu pobjedu Širokobriježana u ovoj sezoni.

Do kraja susreta Čelik je ostao bez još dva igrača. Prvo je Semir Pezer u 91. minuti dobio izravni crveni karton zbog grubog starta nad Ivanom Krstanovićem. U 94. minuti i treći igrač Čelika dobio je izravni crveni karton zbog pogibeljnog starta nad Zoranom Plazonićem.

U sljedećem kolu Široki Brijeg na Pecari dočekuje Krupu.

ČELIK: Ružić, Šivšić, Hasanović (82. Salčinović), Popović, Haurdić, Brković, Popović, Pezer, Hećo (87. Smriko), Marković, Hrkać.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Barišić (46. Marković), Ćorić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Menalo, Repić (46. Plazonić), Brekalo, Lončar (77. Sesar), Bralić.

5. kolo:

Subota
Krupa – Olimpic 2:0
Mladost – Sarajevo 0:0
Čelik – Široki Brijeg 0:1
Zrinjski – Sloboda 20.30

Nedjelja
Metalleghe – Radnik 17.00
Željezničar – Vitez 20.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close