Uzvrati Kupa

Široki Brijeg ostavio pola ekipe u Širokom, i Borac u "šarenom" sastavu

Danas i sutra igraju se uzvratne utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2024. u 10:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obje polufinalne utakmice igraju se u terminu od 18 sati, s tim da će Borac i Širokog Brijeg igrati u utorak, dok u srijedu svoj susret igraju Zrinjski i dobojska Sloga.

Borac brani 3:1 iz prve utakmice u gostima, a očito u Širokom ne vjeruju da je to dostižna prednost, pa je trener Širokog Brijega Dino Skender odlučio igrati bez desetorice igrača. 

Na put u Banja Luku nisu otišli Daniel Lukić, Mihael Kuprešak, Cyrille Kpan, Luka Mamić, Marijan Ćavar, Božo Prusina, Marko Capan, Luka Marin, Ilija Mašić i Josip Bender.

"S obzirom na okolnosti i zgusnut raspored u posljednjem razdoblju u kojem smo odigrali četiri utakmice u 13 dana, lakše ozljede i viroze, te veliku energetsku potrošnju igrača koji igraju u kontinuitetu, bili smo primorani ostaviti neke igrače kod kuće u Hercegovini“, otkrio je trener Širokog Brijega Dino Skender a prenosi službena klupska stranica.
 
 
"Ovo je prilika za igrače koji su manje igrali da se nametnu i pokušaju nadoknaditi zaostatak. Ne idemo s bijelom zastavom, nećemo se olako predati. No, svjesni smo deficita iz prve utakmice. Znam da će ovi momci dati sve od sebe“, istaknuo je Skender.
 
Vjerojatno ni Borac neće igrati u punom sastavu, jer prvenstvenog lidera za vikend čeka veliki derbi sa Sarajevom.
 
"Imamo težak raspored, ali imamo i ekipu od 22 igrača. Svi koji su tu su u nekom momentu igrali, tako da nije bitno da li ćemo neke odmarati ili nećemo. Čeka nas derbi sa Sarajevom u subotu, pa izvanredna srijeda (Posušje), a onda ponovo utakmica. Svakako zahtjevan raspored, ali svi su igrači u kadru i oni koji istrče na teren su sigurno najspremniji u ovom trenutku. Od njih ću naravno tražiti da daju sve od sebe u toj utakmici i odigraju to kako treba. Taj prvi rezultat u glavi zna da napravi neko opuštanje, ali se to ne smije dozvoliti. Mi imamo svoj cilj, a to je plasman u finale", rekao je trener Borca Vinko Marinović-

Kopirati
Drag cursor here to close