Karlo Kuranyi

Sin bivšeg njemačkog reprezentativca mogao bi igrati za Hrvatsku

Karlu Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, majka je Hrvatica a otac 42-godišnji bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi koji je i državljanin Paname.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2024. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi

Dok ovaj mladi nogometaš Njemačkoj još nije interesantan, Hrvatska i Panama kontaktirale su 18-godišnjeg napadača Karla Kuranyija iz podmlatka njemačkog prvoligaša Stuttgarta kako bi nastupao za njihove reprezentacije, izvijestili su panamski mediji.

Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, majka je Hrvatica Viktorija Peličić, a otac 42-godišnji bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi koji je i državljanin Paname. Rođen je u Rio de janeiru, od oca Mađara i majke Panamke.

Za Njemačku je Kevin Kuranyi ubilježio 52 nastupa i postigao 19 golova.

Njegov sin, visok 193 centimetra, ima državljanstvo Njemačke, Hrvatske i Paname.

Naravno, ukoliko bi izrastao u igrača svjetske klase, mogao bi dobiti i brazilsko državljanstvo, nakon čega, vjerojatno, ne bi bilo dvojbi za čiju će nacionalnu vrstu nastupati.

Reprezentacija Paname do 20 godina, zemlje kmoja nema velikih rezultatskih uspjeha, razmišlja se pojačati mladim Kuranyiem za turnir na kojem će nastupiti u srpnju. 

"No izgledi za to se smanjuju. Sve upućuje na to da ga je kontaktirala Hrvatska", izvijestio je portal Futbol Centroamerica.

Panamski TVMax je također izvijestio kako je Hrvatski nogometni savez (HNS) kontaktirao Kuranyija koji je u ljeto 2022. prešao iz podmlatka Stuttgart Kickersa u podmladak Stuttgarta.

HNS nije odgovorio na upit Hine, a Kuranyi nije bio dostupan za komentar.

Za Hrvatsku igra ili je igralo više nogometaša porijeklom iz Hrvatske a rođenih u Njemačkoj poput Josipa Stanišića, Marina Pongračića te braće Nike i Roberta Kovača, piše Hina. 

Kopirati
Drag cursor here to close