'El Profe'

Simeoneov "gonič robova" Ortega uhićen zbog obiteljskog nasilja

Ovaj 60-godišnji Urugvajac, poznat pod nazivom "El Profe" (Učitelj), je dugogodišnji član stožera Diega Simeonea, a u klub je i došao s argentinskim trenerom 2011. godine.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2019. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oscar Ortega, kondicijski trener trenera Atlético Madrida, uhićen je u utorak u ranim jutarnjim satima u svezi s incidentom obiteljskog nasilja, a odveden je u glavnu policijsku postaju u madridskom predgrađu Majadahonda, potvrdila je policija u Madridu za AS.

Ovaj 60-godišnji Urugvajac, poznat pod nazivom "El Profe" (Učitelj), je dugogodišnji član stožera Diega Simeonea, a u klub je i došao s argentinskim trenerom 2011. godine.

Ortega je poznat kao vrlo zahtjevan trener koji igrače dovodi do krajnjih granica, ali čije metode imaju za cilj dovesti igrača u najbolju moguću formu. U posljednjih nekoliko dana, međutim, mnogi su optužili Ortegu da je djelomično odgovoran za Atléticoovu posljednju seriju ozljedu, zbog posljedica koje njegovi treninzi ostavljaju na igrače.

Ortega surađuje sa Simeoneom od 2006. godine, nakon što su se njih dvojica upoznali u Atlético Madrid, gdje je Simeone bio igrač u to vrijeme, a Ortega je bio kondicijski trener tadašnjeg menadžera Gregoria Manzana, koji je proveo jednu sezonu u klubu (2003-2004).

Ortega je 1999. godine stigao u Španjolsku, gdje je počeo raditi kao kondicijski trener u Sevilli, nakon čega je proveo godinu dana u Atléticu, a kratko vrijeme i u Malagi, gdje je 2004. pratio Manzana, nakon što je ovaj menadžer otpušten iz Atléticoa.

Nakon samo pola sezone u Malagi, Manzano je otpušten i Ortega je također otišao nakon što je bio optužen za višestruke ozljede i fizičke probleme u ekipi Malage koja se nalazila borbi za opstanak.

Ortega i Manzano su se kasnije razišli, a od 2006. godine urugvajski kondicijski trener radi za Simeonea, tijekom kojeg su zajedno bili u klubovima: Racing de Avellaneda, San Lorenzo, Estudiantes, River Plate (svi argentinski klubovi), Catania i Atlético Madrid.

Kopirati
Drag cursor here to close