Deseto kolo Bundeslige

Siloviti Eintracht i Stuttgart

U Frankfurtu se produžila ovosezonska agonija Bayera iz Leverkusena. Eintracht je upisao petu pobjedu i trenutno je četvrti na tablici sa 17 bodova, dok je Bayer na 16. poziciji s osam bodova na kontu.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2022. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice desetog kola Bundeslige odigrane su danas. Posebno raspoloženi su bili igrači Eintrachta i Stuttgarta. U Frankfurtu se produžila ovosezonska agonija Bayera iz Leverkusena.

Eintracht je upisao petu pobjedu i trenutno je četvrti na tablici sa 17 bodova, dok je Bayer na 16. poziciji s osam bodova na kontu. Domaći su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena iz ponovljenog jedanaesterca. Prvi je loše izveo Randal Kolo Muani, odnosno njegov udarac obranio je golman Bayera Lukas Hradecki, no VAR je pokazao da sve nije bilo po pravilima, pa je jedanaesterac ponovljen.

Daichi Kamada je tada preuzeo odgovornost i zabio za vodstvo Eintrachta. Momčad iz Leverkusena izjednačila je u 56. minuti, strijelac je bio Piero Hinkapie, no domaći su vrlo brzo odgovorili. Dvije minute kasnije Mauni se iskupio za promašeni jedanaesterac, u 65. minuti i Jesper Lindstrom je pogodio mrežu gostiju, potom je u 72. minuti Kamada zabio još jedan penal, a konačan rezultat postavio je Lukas Alario u 86. minuti.

Na sličan način kao i Bayer, stradao je Bochum na Mercedes-Benz Areni. Gosti su rano upali u probleme. Mvumpa je realizirao jedanaesterac već u trećoj minuti, a onda je asistirao Ahamadu u 22. za 2:0. Gosti su se malo opravili, pa su preko Zollera prepolovili svoj zaostatak što je bio rezultat prvog dijela. U nastavku Mvumpa podiže na 3:1, ovaj put je asistent Sosa, dok konačnih 4:1 postavlja Endo već u 71. minuti. Stuttgart je sada na 14. mjestu s osam bodova, dok je Bochum i dalje posljednji s četiri boda.

Mainz je uzeo tri boda Werderu. Strijelci su bili Markus Ingvartsen u 36. i Lee Je-Sung u 66. minuti. Werder je osma momčad lige s 15 bodova, koliko ima i Mainz na devetoj poziciji.

Nogometaši Wolfsburga i Borussije Mönchengladbach su remizirali 2:2.Borussia je povela u 13. minuti golom Marcusa Thurama, ali je Wolfsburg u završnici prvog poluvremena, u 43. minuti, preko Janicka Gerharda izjednačio. U 48. minuti Thuram je drugim golom na utakmici doveo goste u novo vodstvo, a konačnih 2:2 postavio je Omar Marmoush u 69. minuti. Borussia je na solidnom šestom mjestu, Wolfsburg je ostao 13.

Kopirati
Drag cursor here to close