Pecara

Šilić: Trenutni kadar je mogao bolje

Sport / Nogomet | 21. 12. 2016. u 07:54 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega najneugodnije su iznenađenje prvog dijela sezone u Premijer ligi i kao takvi na proljeće će morati jako zapeti misle li izboriti Ligu za prvaka.

Nakon 18. kola Široki je sedmi, poziciju ispod zadnjeg mjesta koje će nakon četiri proljetna kola odvesti u Ligu za prvaka.

Sportski direktor Dalibor Šilić u ovom trenutku nije mogao otkriti koje će klub poteze napraviti u smislu pojačavanja kadra, ali je ipak secirao jesenski učinak.

“Po mom mišljenju, trenutni je kadar mogao više, ali zbog niza različitih okolnosti nije uspio napraviti željeni rezultat. Mogli smo biti ispred Radnika, ispred Krupe, ispred Slobode. Posebno se to odnosi na početak jeseni. Neki igrači od kojih se najviše očekivalo su podbacili”, rekao je za Dnevni list pa elaborirao svoj stav.

“Da to ovako kažem, golovima i asistencijama samo su Wagner i Menalo do kraja zadovoljili u ofenzivnom dijelu. Isto tako, ne mogu kritizirati ni Krstanovića radi njegovog učinka, samo dva gola u prvenstvu, jer je on je više igrao za momčad i na tom je planu dosta dao.”

Međutim, pored činjenice da je kadar bio neraspoložen, istaknuo je i to da jednostavno nije bilo dovoljno igrača.

“Mi smo u sezonu ušli s 19 igrača i dva golmana,  a smatram da smo sa dva-tri pojačanja mogli ostvariti željeni rezultat, biti bliže vrhu tabele. Treba se sjetiti i toga da su nam na početku otišla dva važna igrača s čijim golovima bi sigurno bili bliže cilju, Zvonimir Kožulj i Ajayi.”

što će klub učiniti po pitanju potrebnih promjena u svlačionici, još nije poznato. Šilić ističe da je prethodno tomu potrebno riješiti gorući problem...

“Najvažnije je da u što skorijem roku dobijemo novu Upravu. Tek onda ću ja kao jedan od odgovornijih za sportska pitanja sa ostatkom čelništva moći početi kovati plan za proljeće, vidjeti kako i što dalje.”

 

Kopirati
Drag cursor here to close