EURO 2020

Shearer: Engleska nikada bliže osvajanju Eura

Engleska će sada igrati protiv Ukrajine za plasman u polufinale Eura 2020. godine u subotu na Olimpijskom stadionu u Rimu.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2021. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:UEFA / Shearer: Engleska nikada bliže osvajanju Eura

Engleska nikada neće imati bolju priliku da osvoji Euro, ocijenio je bivši engleski kapetanb Alan Shearer nakon pobjede "Tri lava" nad Njemačkom u osmini finala s 2:0.

Engleska će sada igrati protiv Ukrajine za plasman u polufinale Eura 2020. godine u subotu na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Ovo je bila runda u kojoj je Engleska znala da će morati igrati protiv drugoplasiranog iz grupe u kojoj su bili Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska, što su mnogi vidjeli kao glavnu prepreku ekipi Garetha Southgatea na putu do potencijalnog finala.

Zapravo, ulazeći u posljednju utakmicu u grupi protiv Češke, bilo je prijedloga da bi Engleskoj bilo bolje da završi kao drugoplasirana i uđe na drugu stranu ždrijeba. Ali s eliminacijom Njemačke i Nizozemske, Engleska, koja je na četvrtom mjestu FIFA svjetske rang liste, sada je jasan favorit za plasman u finale.

''Da ste mogli odabrati nešto poput tog ždrijeba, onda biste to i učinili''', rekao je Shearer za BBC One.

''Pobijedili smo Njemačku i učinili smo to na impresivan način. Ždrijeb je pristojan, rekao bih. Oni su na Wembleyu - znam da odlaze na sljedeću utakmicu - ali ako imaju dovoljno sreće da dođu do finala, to bi bilo šest utakmica na Wembleyju, a ne možete tražite nešto više od toga u ovakvoj atmosferi'', kazao je on.

U drugoj polovici ždrijeba, onu koju je Engleska izbjegla, nalazi se Belgija, prvorangirana momčad svijeta, te još dvije od prvih sedam -  Španjolska i Italija.

Nitko u engleskoj polovini ždrijeba nije rangiran iznad njih. Danska (10.) jedina je druga ekipa u prvih 10, a Ukrajina je sljedeća na 24. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close