El Comanche

Sergio Ramos ubilježio svoj jubilarni 100. pogodak za Real

Iako neće stići aktualnog trenera Barcelone Ronalda Koemana koji je kao branič u karijeri postigao 253 pogotka, Ramos će opet biti percipiran kao jedan od najboljih obrambenih strijelaca ikada.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2020. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergio Ramos jedan je od najboljih braniča 21. stoljeća i jedan od onih igrača čije će ime u klupsku povijest Real Madrida, a znamo da je riječ o jednom od najvećih i najtrofejnijih klubova svih vremena, biti zauvijek upisano zlatnim slovima.

Kapetan Real Madrida zabio je 100. pogodak za kraljevsku momčad. Velika je to stvar i za napadača, a kamoli tek središnjeg braniča.

Mnogi mu zamjeraju što je u karijeri nerijetko znao na ranije tuširanje i što je njegov stil nogometa dosta drugačiji od onoga što neutralni gledatelj voli vidjeti.

Iako neće stići aktualnog trenera Barcelone Ronalda Koemana koji je kao branič u karijeri postigao 253 pogotka, Ramos će opet biti percipiran kao jedan od najboljih obrambenih strijelaca ikada.

Slobodni udarci, penali, golovi nakon kornera... U svim je prilikama pokazao umijeće. 

Usporedi li se njegovih 100 pogodaka s nekim velikim imenima koji su veći dio karijere proveli na polovini protivnika, Ramosovo je postignuće još impresivnije.

Primjerice, Andreas Iniesta je u dresu Barcelone ukupno zabio 71 pogodak, Xavi 85, a onaj s kojim bi se Ramos trebao uspoređivati iz redova svojeg najvećeg rivala, Gerard Pique, postigao je 51 pogodak za Barcu u 570 nastupa.

Istina, Ramos je godinu dana stariji, ima i 89 nastupa više za Real nego Pique za Barcelonu, ali svima je jasno kako Barcelonina trojka ne može prestići Realovu četvorku.

Zanimljivo, bio je to 55. pogodak glavom Sergia Ramosa u njegovoj karijeri. U Ligi prvaka, ovo mu je osmi glavom, a na taj način prestigao je Johna Terryja koji ih je zabio sedam. 

Kopirati
Drag cursor here to close