FA Cup

Senzacija za senzacijom: Trećeligaš i drugoligaš izbacili Chelsea i City!

Sport / Nogomet | 24. 01. 2015. u 17:55 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećeligaš Bradford City nadoknadio je dva pogotka zaostatka na Stamford Bridgeu i pobijedio Chelsea s 4:2 u 4. kolu FA kupa, a ispao je i aktualni engleski prvak Manchester City koji je na svom stadionu poražen od drugoligaša Middlesbougha 0:2.

Bradford City, sedmoplasirana momčad treće engleske lige (League Two), kreirao je senzaciju na Stamford Bridgeu. Ne samo što su uspjeli s 4:2 pobijediti favoriziranu momčad Josea Mourinha, već su i preokrenuli zaostatak od dva pogotka.

Chelsea je, naime, nakon 38 minuta vodio 2-0, a preokret se dogodio kad je Mourinho u posljednjih 20 minuta utakmice u igru ubacio Fabregasa, Williana i Hazarda. Junaci Bradforda bili su Stead, Morais, Halliday i Yeates, kvartet koji je svladao Petera Cecha.

U petom kolu FA kupa neće biti ni aktualnog engleskog prvaka Manchester Cityja koji se pridružio Chelseaju porazom na domaćem travnjaku od drugoligaša Middlesbrougha (0:2). Pellegrinijevu momčad srušili su Bamford i Kike.

Edin Džeko ušao je u završnici, no nije igrao dovoljno da bi nešto napravio.

Kao da porazi dvije vodeće momčadi nisu bili dovoljni, peto kolo FA kupa neće vidjeti ni trećeplasirani klub Premier lige Southampton, koji je kod kuće s 2:3 poražen od Crystal Palacea.

Kopirati
Drag cursor here to close