Gruđanin na Bosporu?

Senzacija na pomolu: Mirko Marić seli u redove turskog velikana?

Marić je blizu odlaska bio već ove zime, ali predsjednik Osijeka Ivan Meštrović odbio je ponudu Birminghama tešku šest milijuna eura što samo po sebi znači da ukoliko ga Fener želi dovesti, Turci će morati povećati ovaj iznos.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2020. u 06:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Cropix / Mirko Marić, najbolji strijelac HNL-a

Prema najnovijim informacijama turskih medija, turski velikan Fenerbahče u svoje bi redove volio dovesti Mirka Marića, najboljeg strijelca HNL-a i ponajveću zvijezdu hrvatskog prvoligaša Osijeka.

Marić već dvije sezone igra na jako visokoj razini pa stoga uopće ne čudi interes turskog velikana i njihova želja da ga dovedu već ovog ljeta.

Marić je blizu odlaska bio već ove zime, ali predsjednik Osijeka Ivan Meštrović odbio je ponudu Birminghama tešku šest milijuna eura što samo po sebi znači da ukoliko ga Fener želi dovesti, Turci će morati povećati iznos u odnosu na ono što je nudio engleski drugoligaš.

Kako bi ponovno postali konkurentni u borbi za vrh prvenstvene tablice, u Feneru su svjesni potrebnih promjena u klubu. Jedan od prioriteta je dovođenje pouzdanog trenera, ali i klasičnog napadača koji jamči golove.

Kad su u pitanju treneri, spominje se Nenad Bjelica, a po pitanju napadačkih pojačanja pisalo se o Bruni Petkoviću kao njihovoj najvećoj želji ovog ljeta. Neki misle kako je vrlo upitno moglu li Turci platiti iznos kojeg bi Dinamo za njega tražio.

Marić je pak nešto jeftinija, a također kvalitetna opcija. Iako nema vještinu razigravanja momčadi kao što to radi Petković, njegova završnica je ono što je najviše zainteresiralo čelnike Fenera i oni smatraju kako bi se on izvrsno uklopio u njihovu momčad.

S obzirom da Osijek kao i većina klubova s ovih prostora živi od prodaje svojih igrača,  ako bi na adresu najvećeg slavonskog kluba stigla ponuda veća od šest milijuna eura, nema sumnje da bi ju bilo itekako teško odbiti.

Bilo kako bilo, ovaj transfer djeluje i više nego realno, naročito kada se u cijelu priču ukalkulira i vjerojatni odlazak iz Fenera Vedata Muriqija, njihovog najboljeg napadača, koji bi ovog ljeta mogao potpisati za WBA.

Kopirati
Drag cursor here to close