Posljednje kolo

Sedam prvoligaša nastoji izbjeći ispadanje iz lige; Rođenima dovoljan bod

Sport / Nogomet | 03. 06. 2017. u 06:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je zagonetka oko naslova riješena – GOŠK je novi prvak, ostala je još jedna – tko će se pridružiti ''ispaloj družini'' na putu u drugu ligu (Novi Travnik, Bosna Sema, Radnički i Budućnost).

Na prvi pogled čini se da će iz prve lige FBiH ''iseliti'' Goražde (40 bodova). Ali, razne teorije u drugoligaški ponor mogu povući sedam klubova poredanih od 6. – 12. mjesta na ljestvici, što znači kako su ostanak osigurali samo prvak GOŠK, Bosna, Sloga, Rudar i Orašje, piše Večernji list.

Što bi bilo kad bi bilo

Kombinacija je toliko da bi i velikog Einsteina zaboljela glava kad bi počeo kombinirati “što bi bilo kad bi bilo”. Više ili manje ugroženi su: Čapljina, Velež i Travnik (43), Bratstvo i Zvijezda (42), Jedinstvo (41) i Goražde (40) koje je u najtežem položaju i jedino ne drži sudbinu u svojim rukama.

S druge strane, poraz Goražda u Visokom kod Bosne automatski bi riješio muka sve ostale kandidate za selidbu bez obzira kako danas odigraju. Moguće je da dva kluba imaju po 41 bod (Jedinstvo i Goražde – ako Jedinstvo izgubi kući od Budućnosti, a Goražde podijeli bodove s Bosnom). Moguće je da 42 boda prikupe Bratstvo, Zvijezda i Jedinstvo. Tada bi odlučila mini - ljestvica ovih klubova (Zvijezda bi ispala).

Rođenima dovoljan bod

Moguće je da 43 boda “prikupe” Čapljina, Velež, Travnik, Bratstvo, Zvijezda i Goražde. Moguće je...  Zanimljivo je da od ugroženih danas nitko ni s kim ne igra!

Bratstvo će ugostiti (opušteni) Rudar, Veležu je dosta bod u gostima kod GOŠK-a (koji je “opijen” slavljem), Jedinstvu je “lako” – ugostit će otpisanu Budućnost, Travnik je domaćin Orašju (dosta mu i jedan bod), Zvijezda iz Gradačca je favorit “kao planina” protiv nejakoga Novog Travnika. Čapljina treba jedan bod “za svaki slučaj” u gostima kod već ispale Bosna Seme. Goražde će u Visokom tražiti “tricu” i nadati se da će netko od konkurencije posrnuti...

Današnjim odigravanjem posljednjeg, 30. kola, završit će turbulentno prvenstvo u Prvoj ligi FBiH, u kojem je desetak klubova više ili manje vremena konkuriralo za naslov, a još više njih se borilo za “spašavanje gologa prvoligaškog života”.

Kopirati
Drag cursor here to close