Visoka novčana kazna

Savez ''oderao'' Zrinjski zbog drona i navijača

Aktualnom prvaku BiH su na utakmici protiv Sarajeva, osim drona, zamjereni propusti u organizaciji utakmice te upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača
Sport / Nogomet | 24. 10. 2017. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH kaznilo je Zrinjski s ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 11.000 KM, a jedan od razloga je i dron sa zastavom Herceg-Bosne koji je letio iznad stadiona u Mostaru za vrijeme derbi susreta 12. kola protiv Sarajeva.

Aktualnom prvaku BiH su na toj utakmici, osim drona, zamjereni propusti u organizaciji utakmice te upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača te će morati u blagajnu Saveza uplatiti 7.000 KM. Kažnjeni su i gosti iz Sarajeva s 2.500 KM jer su njihovi navijači bakljama zasuli teren i tribine stadiona Pod Bijelim brijegom.

Ostale 4.000 KM Zrinjski će morati uplatit zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola protiv Borca kada su domaći navijači također upotrebljavali pirotehniku.

Od ostalih kazni, vrijedi izdvojiti 4.000 KM koliko će Čelik morati uplatiti NS BiH zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača na usretu 12. kola protiv Željezničara.

Kopirati
Drag cursor here to close