Szymon Marciniak

Saudijci žele kupiti najboljeg svjetskog suca

Saudijci sada žele kupiti i najbolje svjetske suce pa su tako Szymonu Marciniaku dostavili ponudu kakvi niti jedan djelitelj pravde nikada nije dobio, prenijeli su poljski mediji.
Sport / Nogomet | 08. 06. 2023. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijci nisu uspjeli dovesti Lionela Messija uprkos tome što su mu ponudili najveći ugovor u povijesti nogometa, ali ih to neće pokolebati u sljedećim planovima.

Naime, Saudijci sada žele kupiti i najbolje svjetske suce pa su tako Szymonu Marciniaku dostavili ponudu kakvi niti jedan djelitelj pravde nikada nije dobio, prenijeli su poljski mediji.

Marciniak će u subotu suditi finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera te tako postati tek drugi sudac koji je u istoj sezoni sudio finale Svjetskog prvenstva i najvažniju klupsku utakmicu.

Saudijci su mu ponudili trogodišnji ugovor vrijedan više milijuna eura kako bi sudio u njihovoj ligi, ali i uredio tamošnju sudačku organizaciju.

Podsjetimo, ranije su u Saudijsku Arabiju doveli Cristiana Ronalda i Karima Benzemu.

Inače, Poljak je zaradio 10.000 dolara za suđenje u finalu Svjetskog prvenstva, odnosno 93.000 dolara za čitavo prvenstvo pa će mu ovo sigurno biti zarada života.

U Saudijskoj Arabiji već godinama dolazi odraditi utakmice, a posljednji put je to bilo prošlog mjeseca u finalu Kupa kralja između Al-Hilala i Al-Wehde.

Ovo nije prvi put da najbolji europski suci odlaze na druge kontinente podići sudačku organizaciju, a u sjećanju svih su ostali Kinezi koji su to napravili s Miloradom Mažićem.

Kopirati
Drag cursor here to close