Stran čin

Saudijci se ispričali nakon što su se zagrijavali za vrijeme minute šutnje

Sport / Nogomet | 09. 06. 2017. u 06:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije utakmice između Saudijske Arabije i Australije održala se minuta šutnje na centru igrališta za žrtve nedavnih terorističkih napada u Londonu. Iako su nogometaši Australije najnormalnije odali počast stojeći na centru pognutih glava, nogometaši Saudijske Arabije su samo nastavili sa zagrijavanjem i tako izazvali neviđeni skandal.

Na kraju utakmice došlo je objašnjenje u kojem je glasnogovornik australskog saveza objasnio kako je minuta šutnje stran čin u kulturi njihovih protivnika pa su su ih obavijestili da će za to vrijeme umjesto odavanja počasti, preseliti se na svoju stranu terena.

Sada su napokon u saudijskom nogometnom savezu shvatili pogrešku pa su se za nju odlučili i ispričati, prenosi Goal.com.

"Nogometni savez Saudijske Arabije duboko žali i bezrezervno se ispričava zbog bilo kakve uvrede izazvane nepoštivanjem minute šutnje od nekih predstavnika momčadi kraljevstva Saudijske Arabije," piše u priopćenju i nastavljaju:

"Igrači nisu htjeli nepoštivati sjećanja na žrtve ili uznemiriti njihove obitelji, prijatelje ili bilo kojeg pojedinca koji je pogođen zločinom.

"Nogometni savez Saudijske Arabije osuđuje sve terorističke i ekstremističke činove i iskazuje najiskrenije sućuti obiteljima svih žrtava, vladi i ljudima Ujedinjenog Kraljevstva."

Inače, Australija je pobijedila Arabiju s 3:2.

Kopirati
Drag cursor here to close