Nastavak lige

Sastanak engleskih prvoligaša prošao bez zaključaka

Ranije ovoga tjedna se sastanak svih klubova Premier lige najavljivao kao događaj na kojemu će zaživjeti Projekt Restart
Sport / Nogomet | 01. 05. 2020. u 20:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na videokonferenciji održanoj u petak, na kojoj su sudjelovali predstavnici svih 20 engleskih nogometnih prvoligaša, a na kojoj se raspravljalo o Projektu Restart, odnosno o tome kada bi se mogla nastaviti sezona prekinuta 9. ožujka zbog pandemije koronavirusa, nije donesena nikakva konkretna odluka, nego će se održati konzultacije s igračima i menadžerima jer je ocijenjeno kako su oni ključni za čitav proces.

"Na današnjem sastanku dioničara i klubova nije donesena nikakva odluka, nego su samo izmijenjena stanovišta vezana za Projekt Restart. Svi su se složili kako su Udruga profesionalnih igrača (PFA) i Udruga menadžera (LMA) ključni za ovaj proces te će biti dodatno konzultirani. Liga i klubovi razmatraju prve blage korake i odobrit će povratak treninzima tek uz upute vlade, pod stručnim medicinskim savjetima i uz konzultacije s igračima i menadžerima", objavilo je vodstvo Premier lige nakon sastanka.

Ranije ovoga tjedna se sastanak svih klubova Premier lige najavljivao kao događaj na kojemu će zaživjeti Projekt Restart, prema kojemu bi se povratak punim treninzima omogućio od 18. svibnja pa bi se sezona mogla nastaviti 8. lipnja te okončati u srpnju.

U vezi s povratkom Premier lige oglasio se i državni tajnik za sport Oliver Dowden.

"Znam kako Britanci očajnički žele povratak sporta. Do sada smo održali tek prvi u nizu detaljnih sastanaka na kojima ćemo izraditi plan za siguran povratak vrhunskog sporta, a on će se dogoditi tek na osnovu stručnih medicinskih savjeta, i to bez gledatelja", kazao je Dowden, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close