Šok za domaćina

Široki deklasirao Sarajevo na Koševu!

U jednom od dva derbija 19. kola Wwin lige Široki Brijeg je kao gost pregazio Sarajevo s 3:1.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2024. u 14:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Široki Brijeg je napravio jedno od većih iznenađenja u prvom proljetnom kolu nogometne Wwin lige. Iako je sudar Sarajeva i Širokog bio jedan od derbija ovog kola, ipak se očekivala sigurna pobjeda domaćina.

No, Široki Brijeg je iznenađujuće uvjerljivo slavio s 3:1 i tako se vratio u borbu za Europu.

Prvi dio utakmice protekao je u prividnoj dominaciji Sarajeva, dok je Široki Brijeg čekao kontre. Jedna je umalo prošla na početku utakmice kada se Daniel Lukić našao sam u praznom prostoru, no suci su označili zaleđe.

Ipak, čim je počelo drugo poluvrijeme Široki je došao do pogotka. Nakon pogreške Beganovića napadač Širokog Brijega Lukić fantastično je s dvadesetak metara pogodio rašlje gola Sarajeva.

Domaći se nisu uspjeli ni oporaviti od šoka, a u 53. minuti gosti su udvostručili vodstvo. Odličan kontranapad Širokog završio je Mihael Kuprešak golom za 2:0.

Potpuni potop domaćina viđen je u 77. minuti. Petar Mišić pogodio je za 3:0 nakon čega je uslijedio masovni odlazak domaćih navijača s tribina. Na 1:3 smanjio je lijepim golom Mirza Mustafić, no bilo je to premalo od ekipe koja bi se trebala boriti za naslov prvaka BiH.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close