Kup BiH

Široki razbijen na Koševu

Široki Brijeg poražen je u prvom susretu Kupa BiH.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2019. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na najvećem bh. stadionu odigran prvi duel finala Kupa BiH između Sarajeva i Širokog Brijega. Domaće Sarajevo je bilo bolje i slavilo pobjedu rezultatom 3:0.

Puno bolje su domaći ušli u susret. Izabranici Husrefa Musemića su odmah preuzeli inicijativu, ali je Široki zaprijetio na otvaranju preko Jurića. Njegov šut je otišao pored gola Sarajeva, a to je bilo sve od Širokog u prvom dijelu.

Igrala se deveta minuta kada je Sarajevo stiglo do vodstva. Odigrali su odličnu akciju domaći, Hebibović je uposlio Rahmanovića, a ovaj samo gurnuo loptu u mrežu Širokog za 1:0.

I nakon postignutog gola Sarajevo je bilo puno ofanzivnije, a u 22. minuti su domaći morali stići do 2:0. Ipak, Rahmanović je propustio veliku priliku, javlja SportSport.ba.

Samo par minuta kasnije u velikoj šansi se našao i Ahmetović, ali promjene rezultat nije bilo.

Ipak, Sarajevo u finišu prvog dijela stiže do drugog gola. Kapić je odlično prošao i šutirao, a Bilobrk slabo reagovao, pa su domaći u 39. minuti stigli do 2:0. Na odmor se otišlo rezultatom 2:0, da bi Sarajevo imalo novu odličnu šansu odmah na otvaranju drugog dijela. Rahmanović, međutim, nije dobro reagovao u sjajnoj poziciji, pa je Bilobrk odbranio njegov šut.

Iako je Sarajevo nastavilo sa sjajnom igrom i Široki se probudio u nastavku. Ipak, gosti nisu lako stizali do šansi, a jednu od boljih je imao Jurić u 69. minuti. Dobro je skočio nakon centaršuta Marića, ali je ipak šutirao preko gola.

Kako je vrijeme odmicalo, Široki je preuzimao inicijativu, dok su se domaći sve više povlačili i okretali odbrani svog gola.

Jurić se našao u opasnoj situaciji u 82. minuti. Malo je nedostajalo da stigne do jedne ispucane lopte i izbije sam pred golmana Sarajeva. Kovačević je na vrijeme istrčao, pa je mreža lidera bh. šampionata ostala netaknuta.

Kovačević je bio odličan i u 87. kada je zaustavio udarac Marića, dok je nekoliko trenutaka kasnije rezervista Šišić mogao postići treći gol za Sarajevo, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Kolosalnu šansu je u 92. minuti imao Ćorluka nakon zbunjene rekacije obrane domaćih, ali je njegov šut ipak u posljednji momenat izblokiran.

Samo par trenutaka kasnije Sarajevo istrčava fantastičnu kontru, Tatar šuta, lopta od Bilobrka dolazi do Mujakića koji pogađa za konačnih 3:0.

Na taj način je Sarajevo steklo ogromnu prednost pred revnaš meč finala Kupa BiH koji se za sedam dana igra na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close