Podvig

Sarajevo nadoknadilo minus i izborilo play-off Europske lige!

Sport / Nogomet | 07. 08. 2014. u 21:06 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva plasirali su se u play-off Europske lige, nakon što su večeras u uzvratnoj susretu trećeg pretkola u Atini pobijedili Atromitos s 3:1.

Grci su pred početak meča u Ateni imali prednost od 2:1. Ipak to nije demoraliziralo ekipu Dženana Ušćuplića koja je vjerovala u svoje mogućnosti i doputovala u grčku prijestolnicu da pokuša napraviti veliki podvig.

To se odmah vidjelo na početku utakmice, nakon što su igrači Sarajeva ofenzivno krenuli ka golu protivnika. Iako je i domaćin imao nekoliko prilika za vodstvo, predstavnik BiH je prvi došao do gola.

Naime, u 24. minutu susreta pogodak za ''bordo'' momke postigao je Haris Duljević. Sarajevo je nakon toga pokušalo iskoristiti ''šok'' domaćeg tima, ali Grci su se uspješno obranili do kraja poluvremena, u kojem više nije bilo većih prilika.

Nastavak utakmice donio je sličan omjer snaga na terenu. Igrači Sarajeva bili su dosta ofenzivniji jer im je trebao još jedan pogodak za prolaz u iduće kolo natjecanja, a Grci su pokušavali zaprijetiti kontranapadima.

Veliko slavlje navijačima Sarajeva koji su doputovali u Ateni priredio je Nemanja Bilbija pogotkom u 82. minutu susreta, ali njihovo radovanje trajalo je kratko, jer je samo dva minuta kasnije na 1:2 smanjio Tavlaridis i doveo dvomeč u rezultatski egal.

Iako su gosti iz Sarajeva imali još nekoliko šansi za novi pogodak, nisu ih uspjeli iskoristiti, te je regularni dio susreta završen rezultatom 2:1 za Sarajevo.

U prvom produžetku utakmice Atromitos je imao terensku inicijativu, ali izglednijih prilika za postizanje gola nije bilo. Kada je izgledalo da će produžetak završiti istim rezultatom, Bilbija je u 105. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici za vodstvo Sarajeva od 3:1.

U drugom produžetku Atromitos je morao postići dva gola za prolaz u play-off Europa lige. Krenuli su Grci ofenzivnije ka golu Dejana Bandovića, ali nogometaši Sarajeva su dobro branili svoj gol.

Utakmica je završena rezultatom 3:1 za Sarajevo, koje je izborilo četvrtu fazu Europa lige.

Uščuplićeva ekipa uspjela je drugi put u ovoj sezoni u drugom po snazi europskom natjecanju nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, nakon što su isto učinili u drugom pretkolu protiv norveškog Haugesunda.

Kopirati
Drag cursor here to close