Omladinski nogomet

Sarajevo dobiva službenu Juventus akademiju

Sport / Nogomet | 22. 08. 2016. u 17:01 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izuzetno uspješnog Juventus Kampa koji se prošle godine po prvi put održao u Bosni i Hercegovini, Juventus je potpisao trogodišni ugovor sa Birr Group kompanijom, čime je najavljeno otvaranje prve službene Juventus nogometne akademije u Sarajevu.

Akademije s radom počinje u rujnu 2016. godine, a za djecu koja nisu iz Sarajeva i koja neće kroz projekat Juventus Akademije imati priliku trenirati tokom cijele godine, i ove će godine biti organiziran i Kamp.

Od 22 – 27. kolovoza djeca će imati priliku družiti se i trenirati sa službenim trenerima Juventusove škola nogometa, koja globalno okuplja 30.000 djece.

Juventus Kampovi su otvoreni za sve dječake i djevojčice uzrasta od 5 – 16 godina. Radeći u manjim grupama, od po najviše 12 – 15 djece, treneri imaju priliku posvetiti se svakom igraču ponaosob te ih na taj način za kratko vrijeme podučiti tehnikama nogometa, ali i ispraviti njihove greške.

Svi polaznici Kampa dobivaju originalnu Juventus/Adidas opremu koju zadržavaju i nakon Kampa. Set opreme uključuje: gornji i donji dio dresa, štucne i torbu.

Ove godine na Kampu će sudjelovati 80 dječaka iz 7 različitih zemalja svijeta, a sa njima će raditi: Marco Degortes i Mauro Spalazzi i Miha Rojina, dugogodišnji Juventus treneri.

Polaznici će trenirati dva puta dnevno, u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu. Za što bolju organizaciju treninga Kampa, na istom će biti uposlena i tri lokalna trenera kao i dodatno osoblje koje će boraviti sa djecom između treninga.

Period između treninga će biti ispunjen mnogobrojnim zabavnim i edukacijskim sadržajima prilagođenim djeci kao što su: tehnike pružanja prve pomoći kojima će podučavati osoblje Crvenog križa Novo Sarajevo; osnove engleskog jezika kojima će ove godine podučavati stručno osoblje Cambridge škole engleskog jezika; turniri stolnog tenisa, PlayStation igre, ..

Tom prilikom, u nedjelju, 21. kolovoza 2016. godine, održan je roditeljski sastanak na Internacionalnom univezitetu u Sarajevu. Cilj ovog sastanka je bio upoznavanje sa cjelokupnim programom samog treninga, sadržaji ostalih aktivnosti, kao i sama ideja projekta i trajanje programa ovogodišnje Akademije.

Treninzi se i ove godine održavaju na stadionu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu koji omogućuje i posjeduje sve elemente potrebne za organizaciju kvalitetnih sportskih događaja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close