Prijateljska utakmica

Sarajevo će generalnu probu imati u subotu protiv Cardiffa

Sport / Nogomet | 11. 07. 2014. u 20:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u subotu će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrati prijateljski susret protiv mlade ekipe (U21) velškog Cardiff Cityja, prošle sezone člana engleske Premier lige.

Utakmica će pobjedniku Kupa BiH poslužiti kao generalna proba za predstojeće utakmice Europske lige.

Na današnjoj press-konferenciji predstavnici dva kluba izrazili su zadovoljstvo što je došlo do realizacije ove utakmice, te da očekuju da će se suradnja dva kluba, u većinskom vlasništvu Malezijca Vincenta Tana, nastaviti i u budućnosti.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić kazao je da očekuje kvalitetnu utakmicu, koja je za njegov klub vrlo bitna.

- Imat ćemo priliku da se uvjerimo u ono što smo napravili za deset dana priprema u Sloveniji. Od igrača ću tražiti maksimalan angažman, jer je ovo zadnja provjera. Želim da budu jako ozbiljni od prve do zadnje minute - kazao je Uščuplić.

Trener Cardiff Cityja Nilton Terroso kazao je da je utakmica korak naprijed u smislu odnosa dva kluba.

- Drago nam je i bitno je da smo došli da odigramo ovu utakmicu. Važno je da publici u BiH predstavimo Cardiff. Za mlade igrače našeg kluba bit će ovo veliko iskustvo pred stranom publikom. Velike koristi od ovog meča imat će oba kluba - kazao je Terroso, koji je zahvalio domaćinu na izuzetno dobrom prijemu.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je istaknuo da će dio prihoda od prodanih ulaznica biti usmjeren ka sufinanciranju projekta internatskog smještaja djece u Srebrenici, koje realizira Udruženje "Međunarodni forum Solidarnosti - Emmaus".

Na utakmici će se službeno od aktivnog igranja oprostiti dugogodišnji kapetan FK Sarajeva, golman Muhamed Alaim.

Susret Sarajevo - Cadiff City (U21) igrat će se u subotu od 21 sat na stadionu Asim Ferhatović - Hase. Igrači oba kluba na rukama će nositi crne trake u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Susret će suditi Irfan Peljto, s pomoćnicima Daliborom Draškovićem i Harisom Bakovićem.
Kopirati
Drag cursor here to close