Europska liga

Sarajevo bez plasmana u drugo pretkolo Europske lige

Sport / Nogomet | 06. 07. 2017. u 21:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u drugo pretkolo Europske lige.

Oni su večeras eliminirani od moldavske Zarije Balti poslije izvođenja penala, rezultatom 6:5.

Domaći igrači nisu uspjeli krunisati bolju igru u večerašnjem susretu i veliki broj prilika te se opraštaju od Europe već nakon prvog kola kvalifikacija.

Regularni tok susreta završen je rezultatom 2:1, a s obzirom na to da je Zaria prvi susret završila identičnom pobjedom igrali su se produžeci. U dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka te su konačnog pobjednika odlučili penali u kojima su uspješniji bili gosti iz Moldavije.

Tim Mehmeda Janjoša u prvom poluvremenu je bio nadmoćan kada su nametnuli visok tempo i dominirali na terenu. Nakon prilika Bekića, Crnkić i Hebibovića, Sarajevo u 13. minuti dolazi do vodstva. Strijelac je bio Hebibović koji se snašao u gužvi u šesnaestercu Zarije i s par metara zatresao mrežu.

Nakon vodstva 'bordo' tim je nastavio s napadima, a takva igra je nagrađena dosuđenim penalom u 35. minuti. Oboren je Elvis Sarić a s bijele tačke pogađa Advan Kadušić.

U drugom poluvremenu Sarajevo je u odnosu na prvi dio susreta zaigralo u slabijem tempu. Kazna za takvu igru dolazi u 60. minuti kada Zagynailov pogodio iz peterca nakon ubačaja iz slobodnog udarca.

Sarajevo je potom ponovo preuzelo igru a u 86. minuti je moglo i do trećeg gola kada je sviran drugi penal za 'bordo' tim. Međutim golman Zaarije pročitao je namjeru Crnkića i obranio udarac s bijele tačke. Posljednju priliku Sarajevo je propustilo minutu kasnije kada se zatresla prečka, ali nije bilo promjene rezultata.

U produžecima je Sarajevo imalo igrača više, nakon što je u finišu isključen igrač Zarije Novicov. No, ni to nije pomoglo bh. predstavniku da dođe do pobjede. Iako se uglavnom igralo pred golom Moldavaca, 'bordo' tim nije iskoristio nekoliko dobrih prilika te se pristupilo izvođenju penala u kojima su uspješniji bili gosti koji su iskoristili pet od šest penala.

Kopirati
Drag cursor here to close