Konačno "ne"

Šarada napokon gotova: Vaha definitivno ne želi biti izbornik!

Sport / Nogomet | 29. 11. 2014. u 13:44 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vahid Halilhodžić danas je u Mostaru i trebao bi se večeras naći s čelnicima Saveza na drugoj 'rundi' pregovora oko njegovog preuzimanja nogometne reprezentacije BiH. No, čini se da tog sastanka neće ni biti.

Naime, Dnevni avaz, koji ga u stopu prati ovih dana, prenosi da se Halilhodžić nije predomislio i da definitivno ostaje pri svome, odnosno da je odbio ponudu.

'Vaha je ostao pri svome. Nema nikakvih promjena. Realno, teško je očekivati da prihvati, ali je otvoren za još jednu kavu s nama. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati i što će se dešavati u toku dana', prenosi Avaz izjavu neimenovanog člana delegacije Saveza.

Za Sportsport Vaha je i izričito naglasio da od njegovog dolaska na klupu reprezentacije nema ništa.

'Nisam kandidat za izbornika Bosne i Hercegovine. To je moj kratak komentar na sve i ne bih želio više pričati o tome. Za mene je to završena priča', poručio je Halilhodžić.

Tako se u Savezu mogu napokon okrenuti drugim kandidatima za izbornika, premda su si ovom šaradom oko nagovaranja Vahe, iako se odmah znalo da će ih odbiti, napravili medvjeđu uslugu, jer koga god da izaberu u očima javnosti bit će 'utješna nagrada'.

Kopirati
Drag cursor here to close