Najslavniji navijač

San Lorenzo će nazvati novi stadion po papi Franji

Sport / Nogomet | 11. 09. 2014. u 20:36 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski prvoligaš San Lorenzo, koji spada u "veliku petorku" argentinskog nogometa, svoj novi stadion imenovat će po svojem najpoznatijem navijaču, papi Franji. Novi stadion bit će izgrađen u kvartu Boedo u Buenos Airesu, gdje se je nalazio stari stadion "Gasometro".

Za vrijeme vojne diktature u Argentini (1976-1983), San Lorenzo je 1979. godine bio prisiljen prodati stadion "Gasometro" za sitan novac, a parcelu na kojoj se je nalazio kupio je jedan međunarodni trgovački lanac. Nakon toga, 14 godina je San Lorenzo igrao na iznajmljenom stadionu, a 1993. je, uz veliku pomoć navijača, dobio novi stadion u kvartu Flores, čiji je kapacitet 43.500 gledatelja.

Taj stadion dobio je ime "Pedro Bidegain", po predsjedniku kluba iz 1929. godine. No, kod navijača je poznatiji je pod imenom "Nuevo Gasometro". Prije dvije godine navijači San Lorenza pokrenuli su inicijativu za povratak na staru lokaciju, u kvartu Boedo, a vrhunac te inicijative bio je u ožujku 2012. kada se okupilo 100.000 navijača koji su tražili povratak u Boedo.

Godinu dana kasnije kardinal Jorge Maria Bergoglio, San Lorenzov navijač od djetinjstva, postao je papa Franjo.

Kopirati
Drag cursor here to close