Šest dana adrenalina

Samo u španjolskoj ligi do kraja prijelaznog roka ''visi'' čak 600 milijuna!

Inače, kad je u pitanju dosadašnji promet, najviše je potrošio Real Madrid (298 milijuna eura), dok je Barca za nove igrače platila 255 milijuna, a Atletico Madrid 234 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2019. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski AS piše kako je nastupio završni krug prijelaznog roka, a preostalo je šest dana ili 144 sata da se potroše novi milijuni eura.

Izračunali su da je moguć promet i do 600 milijuna, a od velikih europskih liga samo je engleska Premier liga zaključila prijelazno razdoblje po pitanju dovođenja novih igrača.

U igri za prelazak u drugi klub ostala su neka velika igračka imena: Neymar, Rodrigo, Pogba, Eriksen, Correa, Mariano, Rakitić..., a u ponedjeljak će se u 23:59 znati je li netko od njih promijenio klupske boje.

Inače, kad je u pitanju dosadašnji promet, najviše je potrošio Real Madrid (298 milijuna eura), dok je Barca za nove igrače platila 255 milijuna, a Atletico Madrid 234 milijuna eura.

Nešto iza njih su engleski klubovi: Manchester City (168), United (159), Arsenal (152) i Aston Villa (148).

Od bogatih talijanskih klubova, Juventus je investirao 188 milijuna, Inter 138, a primjerice u Francuskoj je najviše potrošio Monaco (123 milijuna), jer je PSG zbog financijskog fair playa morao držati lisnicu pod kontrolom (potrošili su 'tek' 80 milijuna eura).

Što se tiče mogućeg potencijalnog prometa od 600 milijuna do kraja prijelaznoga roka, najvišu vrijednost među igračima koje se dovodi u vezu s drugim klubom ima Paul Pogba (170 milijuna). Međutim, rijetko da netko još vjeruje kako će Pogba u ovome trenutku otiđi iz Manchester Uniteda. Nešto je manja vrijednost Neymara, ali PSG ne razmišlja o zaradi na Brazilcu ispod 200 milijuna.

Atletico se nada prelasku Rodriga Morena iz Valencije za 60 milijuna, a prodali bi Correu u AC Milan (nadaju se za 50 milijuna). Madriđani bi također htjeli uzeti i Mariana od gradskog rivala Reala (cijena 20 milijuna eura).

Ivan Rakitić je još uvijek jednom nogom ''negdje drugdje'', premda to on i ne želi. Barcelona bi pak rado uzela 50 milijuna za hrvatskog veznjaka, a to će ovisiti o ponuđaču. Dođe li netko po Rakitića s manjim iznosom, teško da će ga Barca pustiti.

Kopirati
Drag cursor here to close