Braco rasturio

Salihamidžić briljantnom strategijom prodaje igrača srušio Bayernov rekord

Bayern je ostvario zaradu od transfera u ukupnom iznosu od 103,9 milijuna eura ovoga ljeta. To je apsolutni rekord u povijesti bavarskog velikana.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2022. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić (45) svojim je prodajama igrača ovog ljeta probio granicu od 100 milijuna eura zarade, što je novi transfer rekord u povijesti FC Bayerna.

Prodajom Joshue Zirkzeea (21) FC Bologni, koju je Bayern u četvrtak navečer dogovorio s Talijanima, na račun FC Bayerna slit će se još 8,5 milijuna eura. Salihamidžić je također osigurao 50 posto naknade za transfer u slučaju preprodaje i odgovarajuće pravo ako neki drugi klub licitira za napadača, ali ga Bayern želi vratiti po istoj ponuđenoj cijeni.

Odlaskom Zirkzeea u Italiju za 8,5 milijuna ujedno završava povijesni prijelazni rok za FC Bayern, prenosi Bljesak.info.

Podsjećamo, prodajom Roberta Lewandowskog u FC Barcelonu (45 milijuna), Tanguya Nianzoua u Sevilla FC (16 milijuna), Chrisa Richardsa u Crystal Palace (12 milijuna), Marca Roce u Leeds United (12 milijuna), Omara Richardsa u Nottingham Forest (8,5 milijuna), Larsa Lukasa Maija u FC Lugano (1,6 milijuna) i Ron-Thorbena Hoffmanna u Eintracht Braunschweig (0,3 milijuna) i na koncu Zirkzeea (8,5), Bayern ovoga ljeta ima zaradu od transfera u ukupnom iznosu od 103,9 milijuna eura. Dogovorene isplate bonusa s klubovima nisu uključene u rekordni iznos.

Članovi uprave Bayerna Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić uvjeravali su nadzorni odbor uoči prijelaznog roka: ako Bayern plati unaprijed za kupnje kao što su Sadio Mané i Matthijs de Ligt, opravdat će većinu troškova prodajom igrača. To su i postigli – s rekordnim rezultatom, piše Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close