Fotografijom izazvao bijes

Salahu nakon slike poručili da je izdao Islam

Sjajni je napadač na ovoj društvenoj mreži objavio obiteljsku fotografiju u božićnom izdanju.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2021. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mohamed Salah je najveći egipatski nogometaš koji je ikada igrao nogomet, a jedan je i od najvećih u povijesti Liverpoola za koji je odigrao 227 utakmica i zabio 147 golova, te upisao 56 asistencija. Iako je islamske vjeroispovijesti, Salah je na svojem Instagramu pokazao kako slavi i Božić, prenose Sportske novosti.

Sjajni je napadač na ovoj društvenoj mreži objavio obiteljsku fotografiju u božićnom izdanju. Zvijezda Liverpoola se sa suprugom i kćerima slikala ispred okićenje jelke, a iako su mnogi pohvalili njegov potez i istaknuli kako je lijepo da poštuje sve vjere, ima i onih kojima se njegova objava nije svidjela.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Salah je fotografijom ispod bora ubrzo skupio preko dva milijuna lajkova i više od 50.000 komentara, a dio tih komentara bio je jako negativan. Radikalniji dio njegove publike mu je spočitao kako je izdao islam.

"Srami se! Izdao si islam. Ti si musliman i ne smiješ slaviti Božić. Znaš to!", "Više nisi arapski ponos", "Srami se svog imena", "To nije naš blagdan", "Prestanite ga pratiti", ovo su samo neki od komentara koji su i sami skupili velik broj poklonika.

Ipak, Salah je ovime još jednom pokazao koliko je velik čovjek. Egipćanin je i prošle godine objavio sličnu fotografiju za Božić i tada je bio napadnut u kometarima, no on ne odustaje od svoje poruke mira i jednakosti. Među onima koji su mu pružili podršku su brojni nogometaši, između ostalih i Dejan Lovren koji je napisao: "Lovely, brate!" uz nekoliko srca.

Kopirati
Drag cursor here to close